Mircea Basescu a ajuns la locuinta sa din Constanta dupa ce a iesit din arestul Politiei Capitalei

Ultima actualizare: 29-11-2014 07:05

Cu doar o zi inainte sa implineasca 57 de ani, Mircea Basescu s-a intors acasa, la Constanta, dupa mai bine de cinci luni petrecute in arestul Politiei Capitalei.

Fratele presedintelui Romaniei a fost plasat in arest la domiciliu, unde are de respectat mai multe obligatii impuse de instanta, daca nu vrea sa fie inchis din nou. Mircea Basescu este judecat pentru trafic de influenta in favoarea interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

Curtea de Apel Constanta a acceptat sa ii schimbe lui Mircea Basescu arestul preventiv cu cel la domiciliu, dupa cinci luni petrecute in spatele gratiilor pentru acuzatia de trafic de influenta.

Fratele presedintelui este acuzat pentru ca ar fi primit 350 de mii de euro ca sa il convinga pe seful statului sa puna o vorba buna la instanta pentru interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Acesta urma sa scape de condamnare in dosarul in care era arestat pentru ca ar fi incercat sa isi omoare un nepot.

Pentru Traian Basescu, arestarea fratelui sau a fost o adevarata lovitura. "Faptul ca esti fratele presedintelui nu te scuteste de responsabilitate in fata legii. Varianta in care voi crede va fi doar a justitiei", spune Traian Basescu, pe 20 iunie.

Mircea Basescu poate sa-si paraseasca locuinta doar cu aprobarea instantei. In plus, nu are voie sa discute cu celalalt inculpat judecat in dosar, omul de afaceri Marian Capatana, si nici sa intre in legatura cu martorii din dosar. Orice incalcare a acestor restrictii le poate da procurorilor DNA ocazia sa ceara din nou arestarea lui. Joi, Mircea Basescu implineste 57 de ani.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO