Mircea Basescu cere daune de un milion de euro in procesul membrilor familiei lui Bercea Mondial

Mircea Basescu

Mircea Basescu a cerut, vineri, Tribunalului Constanta, sa se constituie parte civila in procesul in care cinci membri ai familiei lui Sandu Anghel sunt judecati pentru santajarea fratelui presedintelui, el solicitand daune morale de un milion de euro.

La Tribunalul Constanta a avut loc, vineri dimineata, un nou termen in dosarul in care membrii familiei Anghel, respectiv Izaura Anghel, Marius Constantin, Florin Anghel, Fanica Anghel si Grinica Ion Anghel, sunt judecati pentru santajarea lui Mircea Basescu.Avocatul lui Mircea Basescu, Nelu Tasca, a depus o cerere prin care clientul sau sa se constituie parte civila in proces, solicitand daune morale de un milion de euro pentru prejudiciul de imagine adus.

De asemenea, sotia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, Fanica Anghel, si fiul ei, Florin Anghel, au solicitat instantei un nou termen de judecata pentru a-si angaja alt avocat, deoarece nu mai vor sa fie reprezentati de Pavel Abraham, acesta urmand sa-i apere in acest proces pe ceilalti trei membri ai familiei.Avocatul Pavel Abraham a cerut ca ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, sa nu mai fie judecat in stare de arest preventiv, ci sub control judiciar sau arest la domiciliu, Tribunalul Constanta ramanand in pronuntare.

Totodata, membrii familiei Anghel au cerut recuzarea procurorului DNA Andrei Botean, insa judecatorul le-a spus ca aceasta solicitare trebuie inaintata procurorului ierarhic superior. In sala de judecata, Izaura Anghel l-a acuzat pe procurorul DNA Andrei Bodean ca ar fi primit o sticla de whisky de la Mircea Basescu pentru organizarea flagrantului.
"Botean i-a spus lui Basescu (n.r. - Mircea Basescu): «Sa-mi dai sticla de whisky, ca te-am scapat de tigani»", a spus Izaura Anghel.

La termenul de vineri, fiica lui Sandu Anghel, Izaura, a venit insotita de cei doi copii ai sai, spunand ca nu a avut cu cine sa ii lase, iar instanta a incuviintat prezenta minorilor in sala de judecata, cu conditia de a nu tulbura desfasurarea sedintei.  Urmatorul termen in dosarul privind santajarea lui Mircea Basescu de catre membrii ai familiei Anghel va avea loc pe 6 ianuarie, la Tribunalul Constanta.

Citește și
Mircea Basescu
Mircea Basescu si Marian Capatana raman in arest preventiv, a decis Tribunalul Constanta. Decizia NU este definitiva
Alertă maximă la Iași după moartea liderului interlop Costel Corduneanu. Planul conceput de poliție, echivalent cu un cod roșu la accidente rutiere: „Suntem mai mulți ca de obicei”

La finalul procesului, Ioan Grinica Anghel l-a sunat pe tatal sau, Sandu Anghel, care a transmis jurnalistilor ca vrea sa faca alte denunturi impotriva lui Traian Basescu."E vorba de mai multe sume de bani pentru alte dosare. Banul a ajuns la Traian Basescu, facem denunturi dupa ce iese Traian Basescu de la Presedintie", a transmis Sandu Anghel, mentionand ca are si probe in acest sens, respectiv filmari.

Avocatul Pavel Abrtaham a precizat ca a auzit ca Sandu Anghel ar intentiona sa faca alte denunturi, dar ca nu are probe in acest sens pentru ca nu il mai reprezinta pe Bercea Mondial. Sotia lui Bercea Mondial, doi fii ai acestuia, Florin si Grinica Ion Anghel, precum si fiica si ginerele lui Sandu Anghel, au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie din Constanta, la sfarsitul lunii iunie, fiind acuzati de santajarea lui Mircea Basescu.

Potrivit rechizitoriului procurorilor constanteni, in 1 noiembrie 2013, Florin Anghel i-ar fi cerut lui Mircea Basescu, fratele presedintelui Traian Basescu, 280.000 de euro, in caz contrar amenintand cu dezvaluirea in presa a unor informatii compromitatoare, de coruptie, in care ar fi fost implicat acesta si familia sa. In 26 martie 2014, Florin Anghel, impreuna cu mama sa, Fanica, l-au amenintat si pe Marian Capatana, martor in dosar, pentru a-l determina sa dea suma de 280.000 de euro sau sa isi transfere averea in proprietatea lor. Ulterior, in 26 mai si 29 mai, fiica lui Bercea, Izaura Anghel, concubinul acesteia, Marius Constantin, si fratele minor al femeii, Grinica Ion Anghel, au mers din nou la Mircea Basescu, cu aceleasi amenintari despre pretinsa implicare in infractiuni de coruptie, cu scopul de a-l determina sa ii dea cei 280.000 de euro.

Conform sursei citate, in 29 mai, cei trei au primit 10.000 de euro de la Mircea Basescu, fiind prinsi in flagrant de procurorii anticoruptie. Doua zile mai tarziu, in 31 mai, Florin Anghel i-a telefonat lui Mircea Basescu, din Penitenciarul Colibasi, unde executa o pedeapsa intr-un alt dosar, si i-a cerut sa isi retraga plangerea formulata si sa dea declaratii din care sa rezulte inexistenta faptei de santaj, astfel incat Marius Constantin sa fie pus in libertate prin admiterea contestatiei formulate impotriva incheierii de arestare a Tribunalului Constanta. Fiul lui Bercea Mondial a amenintat ca, in caz contrar, va dezvalui, prin intermediul presei, inregistrari care sa sustina implicarea acestuia in savarsirea unor infractiuni de coruptie.

Tot la Tribunalul Constanta se judeca si dosarul in care Mircea Basescu si Marian Capatana au fost trimisi in judecata, in 14 iulie, in dosarul in care fratele presedintelui este acuzat ca, prin intermediul lui Capatana, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni la judecatori sa dispuna o sentinta favorabila in procesul lui Bercea Mondial. Potrivit procurorilor, la inceputul anului 2011, dupa ce fata de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, s-a luat masura arestarii preventive de catre Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-ar fi remis lui Mircea Basescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Capatana, in schimbul promisiunii ca fratele presedintelui va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea dosarului in care Bercea era judecat pentru tentativa de omor, respectiv ca si-a injunghiat un nepot, dar si pentru alte cereri incidente in acea cauza. Ulterior, pentru ca Bercea Mondial nu a fost pus in libertate, Florin Anghel i-ar fi dat lui Marian Capatana si suma de 350.000 de euro, in acelasi scop.

Anchetatorii sustin ca din suma totala de 600.000 de euro pe care Florin Anghel i-ar fi dat-o lui Marian Capatana, Mircea Basescu ar fi primit 250.000 de euro. Marian Capatana este acuzat ca si-a insusit suma de 350.000 de euro din totalul de 600.000 de euro primiti de la Florin Anghel, pentru ca ar fi mijlocit remiterea banilor. In 26 noiembrie, Curtea de Apel Constanta a decis ca Mircea Basescu, care se afla in arest preventiv din 20 iunie, sa fie judecat in arest la domiciliu, aceeasi decizie fiind luata si in cazul lui Marian Capatana.

 

Articol recomandat de sport.ro
Simona Halep ar putea deveni patroană de club! E așteptată alături de două staruri de la FC Barcelona
Simona Halep ar putea deveni patroană de club! E așteptată alături de două staruri de la FC Barcelona
Citește și...
Mircea Basescu a ajuns la locuinta sa din Constanta dupa ce a iesit din arestul Politiei Capitalei
Mircea Basescu a ajuns la locuinta sa din Constanta dupa ce a iesit din arestul Politiei Capitalei

Cu doar o zi inainte sa implineasca 57 de ani, Mircea Basescu s-a intors acasa, la Constanta, dupa mai bine de cinci luni petrecute in arestul Politiei Capitalei.

Mircea Basescu si Marian Capatana raman in arest preventiv, a decis Tribunalul Constanta. Decizia NU este definitiva
Mircea Basescu si Marian Capatana raman in arest preventiv, a decis Tribunalul Constanta. Decizia NU este definitiva

Mircea Basescu si Marian Capatana raman in arest preventiv, dupa ce Tribunalul Constanta a respins, joi, noi solicitari ale acestora pentru a fi judecati sub control judiciar sau in arest la domiciliu.

Recomandări
VIDEO. Haos în Dubai, din cauza furtunii violente. Zeci de zboruri au fost anulate sau amânate. Multe au legătură cu România
VIDEO. Haos în Dubai, din cauza furtunii violente. Zeci de zboruri au fost anulate sau amânate. Multe au legătură cu România

Aeroportul Internaţional Dubai (DXB) a fost transformat într-un adevărat lac, marți, din cauza furtunii violente care a lovit orașul din Emiratele Arabe Unite.

România, ajutată de SUA să doboare dronele rusești care ne trec granița. „Există un plan cuprinzător”
România, ajutată de SUA să doboare dronele rusești care ne trec granița. „Există un plan cuprinzător”

Asistentul pentru afaceri europene şi eurasiatice al secretarului de stat american, James O'Brien, a declarat, marţi, că SUA lucrează cu România în ceea ce priveşte ameninţările venite în contextul războiului din Ucraina.  

Raport CSAT: Spionii ruși au încercat să se infiltreze în România printre refugiații ucraineni. Ce urmăreau
Raport CSAT: Spionii ruși au încercat să se infiltreze în România printre refugiații ucraineni. Ce urmăreau

Creşterea numărului incidentelor militare, atacuri cibernetice de sorginte rusă, posibilitatea infiltrării serviciilor secrete ruse în rândul refugiaţilor ucraineni, printre riscurile determinate de continuarea conflictului dintre Rusia şi Ucraina.