Minivacanta de Rusalii. Toate oficiile postale vor fi inchise intre 1-5 iunie, centrele comerciale au program normal

Ultima actualizare: 04-06-2017 01:20
mall stiri

Posta Romana a anuntat ca toate oficiile postale raman inchise din 1 iunie pana in 5 iunie, zile in care vor fi deschise magazinele retelelor de retail si centrele comerciale.

Programul anuntat de Posta Romana este in conformitate cu prevederile Codului Muncii, potrivit carora zilele de joi, 1 iunie (Ziua Copilului) si luni, 5 iunie sunt declarate zile de sarbatoare legala, in care nu se lucreaza.

"Printr-o hotarare a conducerii Postei Romane si ziua de vineri, 2 iunie, a fost stabilita zi libera. Salariatii vor recupera aceasta zi de munca, sambata, 10 iunie 2017, cand toate subunitatile postale din mediul urban si rural vor avea program normal de lucru", se arata in comunicatul transmis de Posta Romana.

Ca urmare a programului anuntat, este posibil ca trimiterile postale prezentate in aceasta perioada sa inregistreze timpi mai mari de circulatie, a mai precizat Posta Romana.

Agentiile bancare vor fi inchise in zilele de 1 si 5 iunie, dar in data de 2 iunie programul va fi normal, potrivit informatiilor transmise de banci.

In zilele de 1 si 5 iunie vor fi deschise doar unitatile bancare din marile centre comerciale, iar bancomatele si masinile multifunctionale vor fi disponibile permanent.

Marile lanturi de retail au anuntat ca toate magazinele lor vor functiona in zilele de 1,2 si 5 iunie dupa programul obisnuit.

Si centrele comerciale vor functiona dupa programul obisnuit in toata perioada dintre 1 si 5 iunie.

Executivul a decis, in 18 mai, in sedinta, ca ziua de 2 iunie sa fie declarata ca zi libera pentru angajatii din sectorul public, aceasta urmand sa fie recuperata in 10 iunie sau prin prelungirea corespunzatoare a timpului de lucru pana la data de 16 iunie.

Astfel, zilele nelucratoare vor fi joi, 1 iunie, Ziua Copilului, vineri, 2 iunie, sambata si duminica, precum si luni, 5 iunie, cand sunt Rusaliile. Bugetarii vor avea cinci zile libere.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO