”Mi-a cerut poze goală”. Mesajele trimise de bărbatul cu nanism mai multor minore


Ultimul update: Luni 18 Februarie 2019 20:27
Data publicarii: Luni 18 Februarie 2019 18:48
Categorie: Stiri actuale

Internetul ascunde pericole nebănuite, mai ales pentru copii. Un bărbat de 44 de ani, din Iaşi, este acuzat că le-ar fi făcut avansuri sexuale mai multor copii şi le-ar fi cerut fotografii indecente.

Individul se folosea de identităţi false şi le dădea întâlnire celor mici. Suspectul a fost reţinut după ce un părinte i-a înscenat o întâlnire cu o presupusă victimă.

Tânăr: "Acum, vii cu mine la poliţie și îi spui domnului poliţai ce faci.
Suspect: ”Stai, că nu înţeleg.
Tânăr: ”Măi, acum îi spui domnului polițist ce faci. Tu eşti bolnav."

Individul de 44 de ani - bănuit că ar fi cerut de la mai mulţi copii fotografii în ipostaze indecente - a fost prins de Gara din Iaşi, de tatăl unei fetiţe de 2 ani.

Bărbatul aflase pe reţelele sociale de comportamentul suspectului şi i-a întins o capcană. S-a dat drept un copil şi a început să schimbe cu el mai multe mesaje.

Părinte: "Mi-a cerut poze nud, dacă am sânii mari. Chestii, cum sunt îmbrăcată şi să ne întâlnim. Sunt şi eu tată de o fetiţă de doi ani şi vreau ca mâine să nu se întâmple să îmi trimit copilul după pâine şi să dea peste un asemenea personaj."

Individul de 44 de ani îşi racola victimele pe reţelele de socializare, unde îşi crease mai multe identităţi false. Anchetatorii spun că reuşise să intre în grupurile de părinţi, de unde lua poze cu copii, apoi le cerea celor mici să ia legătura cu el la un număr de telefon.

Mai multe fete i-ar fi căzut în capcană, iar bărbatul ar fi pretins şi primit de la ele poze indecente. Ca să îl prindă, o mamă din Prahova şi-a creat un cont fals de copil şi a intrat în vorbă cu el.

Mamă: "M-a întrebat unde stau, câţi metri am, câţi ani am. Mă punea să sun la un hotel să văd cât costă două nopţi de cazare. Îmi cerea poze goală, a folosit şi un limbaj vulgar."

Bărbatul, care suferă de nanism, a fost reţinut de poliţie. Agenţii l-au internat la Institutul de Psihiatrie Socola, unde medicii îl vor evalua şi vor stabili dacă are discernământ.

Poliţiştii nu ştiu deocamdată câţi copii a abuzat bărbatul. În astfel de cazuri, celor mici le este ruşine să le povestească părinţilor prin ce au trecut, susţin psihologii, iar trauma suferită se vindecă foarte greu.

Psiholog: "În cel mai rău caz putem vorbi despre transformarea victimei în agresor, adică pot ajunge şi ei la vârsta adultă să abuzeze copii sau putem vorbi despre evitarea comportamentului sexual sau sexualizarea relaţiilor sau despre un comportament sexual complusiv."

Potrivit Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Copilului, în 2017, în România s-au înregistrat peste 15 mii de cazuri de agresiuni asupra minorilor. 760 dintre acestea au fost de abuz sexual.

VIDEO PROTVPLUS.RO