Zeci de romani pacaliti in acest an prin metoda "accidentul". Cum vor stopa autoritatile fenomenul

×
Codul embed a fost copiat

Zeci de romani, in special oameni in varsta, au fost prostiti si saraciti, numai de la inceputul anului, prin Metoda Accidentul. Toti au aflat la telefon ca oameni dragi lor au provocat tragedii rutiere si au nevoie de bani cat mai repede.

Daca primiti astfel de vesti, nu va goliti conturile. In primul rand, incercati sa vorbiti cu rudele dumneavoastra. Escrocii care va intind astfel de capcane sunt organizati in retele si suna, in general, din penitenciar.

Un barbat inchis la Colibasi s-a ales cu un nou dosar penal, dupa ce ar fi inselat zeci de persoane. Ultima victima este tatal unui baiat. L-a sunat si i-a spus ca fiul lui ar fi lovit o fata cu masina si a fost retinut.

"Mi-a zis ca-mi da la telefon un avocat pe nume Manta, care, la randul lui, mi-a zis ca neaparat trebuie sa dau banii, pentru ca fata trebuie dusa de urgenta la spital la Craiova. Am dat banii imediat prin cineva", povesteste pagubitul, care a trimis 5.000 de lei si abia apoi si-a sunat fiul.

La fel ca el au patit-o alte 45 de persoane, numai in ultimele luni. Printre ele, o batrana care a depus 21.000 de lei intr-un cont, ca sa isi ajute, chipurile, fata, care are necazuri in Italia.

Citește și
telefon
Feriti-va de inselaciuni! Cum a fost pacalita o batranica sa-i dea unui necunoscut 2.000 de euro
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Batrana a avut noroc de un angajat al bancii in care a intrat, pentru a face ultimul transfer. Functionarul i-a explicat ca ar putea fi victima unei inselaciuni, iar asta a facut-o pe femeie sa o sune chiar pe fiica ei din Italia. Asa a aflat ca tanara nu a avut niciun accident rutier.

Metoda Accidentul este practicata, in special, de detinuti. Ei nu au dreptul legal sa detina telefoane, dar cu toate acestea aparatele ajung la ei.

Politistii spun ca daca oamenii ar verifica sunandu-si rudele, inselatoria ar muri din fasa. Totusi, de acum incolo, functionarii bancari le vor atrage atentia celor care vor sa depuna sume mari, invocand aceste motive.

Un lucru este cert. Penitenciarele din Romania au o problema serioasa de securitate, din moment ce detinutii vorbesc nestingheriti la celular.

Cea mai efienta metoda prin care detinutii ar putea fi impiedicati sa mai foloseasca telefoanele mobile din penitenciare ar fi implementarea unui sistem de bruiaj permanent.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
"Metoda accidentul", schema prin telefon care a lasat 6 oameni din Iasi fara 33.000 lei in 48 de ore

"Metoda accidentul", asa cum au botezat-o anchetatorii, dupa ce un val de oameni au fost anuntati telefonic ca o ruda de-a lor are necazuri, face noi victime.

Feriti-va de inselaciuni! Cum a fost pacalita o batranica sa-i dea unui necunoscut 2.000 de euro
Feriti-va de inselaciuni! Cum a fost pacalita o batranica sa-i dea unui necunoscut 2.000 de euro

 O femeie din Resita in varsta de 80 de ani a anuntat Politia dupa ce si-a dat seama ca a fost victima unei inselaciuni.

Aveti grija cu cine vorbiti la telefon. Metoda ingenioasa prin care au fost pacaliti sute de romani
Aveti grija cu cine vorbiti la telefon. Metoda ingenioasa prin care au fost pacaliti sute de romani

Aveti mare grija cu strainii care va suna la telefon. Tot mai multi oameni in varsta, usor de influentat, primesc apeluri de la persoane care pretind ca sunt avocati sau functionari ai statului si cer bani pentru rude aflate la necaz.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.