Mesaje emoționante ale românilor din "prima linie" a luptei cu coronavirusul. GALERIE FOTO


Ultimul update: Duminica 15 Martie 2020 14:01
Data publicarii: Duminica 15 Martie 2020 13:30
Categorie: Stiri actuale
politie

În urma confirmării cazurilor de persoane infectate în România și a deciziei de a institui starea de urgență pe teritoriul țării, autoritățile s-au mobilizat și au postat pe rețelele de socializare mesaje prin care le cer românilor să stea acasă.

„Noi suntem la muncă pentru voi. Voi stați acasă pentru noi”, este mesajul campaniei.

Printre cei care au luat parte la acțiunea de mobilizare s-au numărat medici de la Spitalul Victor Babeș și agenți ai Poliției Române.

VEZI GALERIA FOTO AICI

În urma viralizării imaginilor, foarte multe persoane au criticat acțiunea autorităților.

„A postat Poliția Română poza asta și s-a umplut pagina de comentarii. Cel mai contagios și periculos virus din România e prostia. Nu porcină, nu aviară. Prostia omenească. (...) Nu face nimeni pe eroul, nu se laudă nimeni că muncește și nu cere nimeni nimic pentru asta. Când ne-am ales meseria, am știut că pot apărea situații ca cea de acum. Pentru asta suntem plătiți, pentru asta luăm salariu. Nu înțeleg din poza asta că cineva vrea să fie considerat erou. Pur și simplu, prin natura profesiei, în astfel de situații suntem în prima linie. Alături de mulți alții pe care nu o să-i înșir pentru a nu omite pe careva. Aș aminti totuși că polițiștii și jandarmii sunt cei care, de multe ori, iau contact cu cei bolnavi înainte ca aceștia să ajungă la vreun medic. Dar nu despre cine e mai expus vorbim aici. Repet: polițiștii sunt în prima linie, iar asta e un lucru normal, prevăzut în fișa postului. Mesajul e să stați acasă! Să nu mai ieșiți cu copiii prin parcuri și mall-uri, să nu mai dați năvală prin magazine și să le aglomerați ca și când ar veni apocalipsa.Ca să fie și mai clar, mesajul e pentru cei care umblă teleleu pentru că nu au stare prin casă. E clar că sunt oameni care, nici dacă ar vrea, nu pot sta în casă din cauza jobului. Nu cred că se referea nimeni la aceia”, a scris Marian Godină pe Facebook, în urma criticilor aduse polițiștilor.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO