Medic fals angajat la clinici din București. A participat la operații, deși are doar 8 clase


Ultimul update: Marti 05 Februarie 2019 11:43
Data publicarii: Marti 05 Februarie 2019 11:01
Categorie: Stiri actuale
matteo politi

Un italian fără studii de specialitate s-a dat drept medic în România şi chiar a participat la operații în mai multe clinici private din București.

Bărbatul s-a dat în România chirurg plastician și nu intra singur în sala de operație. Asistentele au observat că acesta nici măcar nu știa să se spele pe mâini și să-și pună mănușile în mod corespunzător. Așa s-a descoperit că este un chirurg fals, conform Libertatea. 

Italianul cu doar 8 clase absolvite nu a cerut avizul de liberă practică nici de la Colegiul Medicilor din România, nici la cel din București.

A fost făcută o sesizare la DSP și la Colegiul Medicilor și a început o anchetă. În plus, a fost demarată și o anchetă penală de către procurorii de la Parchetul General.

Colegiul Medicilor a început o verificare a tuturor clinicilor private în care lucrează medici străini.

Bărbatul a primit în Italia o condamnare de un an şi jumătate cu suspendare, pentru o infracțiune asemănătoare. Despre cazul său a scris și La Stampa în 2010. ”Clonând viaţa unui medic real, şi-a bătut joc de pacienţi şi spitale timp de doi ani”, titra publicația italiană.
 

 

Sursa: La Stampa.it

Ucigaşul
Renumitul psihiatru Traian Neamțu, fost deținut politic, condus pe ultimul drum
Renumitul psihiatru Traian Neamțu, fost deținut politic, condus pe ultimul drum
VIDEO PROTVPLUS.RO