Medic de garda de la Spitalul Parhon din Iasi, suspendat din activitate dupa moartea unui profesor universitar

12-03-2015 12:28


A fost luata prima masura disciplinara in ancheta declansata la Spitalul Parhon din Iasi, dupa moartea unui profesor de economie de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza.
 

Dascalul in varsta de 55 de ani s-a stins in noaptea de 7 spre 8 martie, iar sotia acestuia sustine ca nu a fost tratat corespunzator, la internare. In cursul investigatiei, medicul de garda a fost suspendat din activitate.

Profesorul Tiberiu Brailean a ajuns la spitalul Parhon, in noaptea de 3 spre 4 martie dupa ce s-a simtit rau. Aici vreme de sase ore, sustine sotia lui, i s-au facut doar niste analize de sange si o perfuzie, desi abia mai respira. A fost consultat si de un cardiolog si i s-a pus diagnosticul de embolie pulmonara. Pacientul a fost trimis apoi la un alt spital. Iar dupa patru zile de internare s-a stins.

Conducerea spitalui Parhon a suspendat-o, pe durata anchetei, pe doctorita care era de garda in noaptea respectiva. Femeia are un contract de colaborare cu unitatea medicala, doar pentru asigurarea garzilor.

Deocamdata, reprezentanti spitalului nu au oferit o explicatie pentru decizia lor.

Pe langa activitatea didactica, profesorul de economie a fost vreme de opt ani consilier judetean si consilier municipal.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO