Povestea lui Max, cainele-erou al Armatei Romane, a facut inconjurul lumii. Ce scriu publicatiile de pe patru continente

Ultima actualizare: 12-12-2014 06:57
max

Povestea lui Max, cainele-erou al armatei romane care risca sa fie eutanasiat daca nu primeste un tratament foarte costisitor, a facut inconjurul lumii.

Mai multe publicatii internationale au scris despre schimbarea legii pentru salvarea lui Max si despre petitia semnata de aproape 30.000 de oameni.

"Soarta lui Max, cainele in varsta de cinci ani care a servit in doua misiuni in Afganistan, a starnit multe reactii in mediul online, unde o petitie pentru salvarea cainelui-erou a strans peste 27.000 de semnaturi", scrie france24.com, care preia o stire a agentiei France Press.

Si portalul de stiri 9news.com, din Australia, scrie despre eforturile de a-l salva pe Max printr-o "campanie emotionanta care l-a fortat pe ministrul apararii Mircea Dusa sa ia atitudine".

"Romania isi schimba legile pentru a salva cainele-erou", titreaza site-ul postului de televiziune australian SBS, in timp ce publicatia canadiana Canoe face un apel pentru salvarea cainilor militari "iesiti la pensie".

Povestea lui Max a ajuns si in Asia, unde Malaysian Digest preia stirea de la AFP si scrie ca "Romania isi schimba legea pentru salvarea cainelui-erou".

 

Croatian Times aloca un spatiu larg pentru a spune intreaga poveste a lui Max si cum a ajuns cainele-erou sa fie la un pas de eutanasiere pentru ca nu a fost imunizat in mod adecvat.

"Lasat sa moara de cei pe care i-a salvat"

Max, primul caine de lupta al Armatei Romane, antrenat special pentru misiunile din teatrele de razboi, sufera ingrozitor. El risca sa moara, daca nu primeste un tratament veterinar care costa 600 de lei pe luna. 

Aflati aici toata povestea lui Max si cum il puteti ajuta 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO