Măsurile prin care guvernul Orban încearcă să facă rost de bani. Primii vizaţi de concedieri

Ultima actualizare: 08-12-2019 19:30

Înainte să scrie bugetul pe anul viitor, guvernul caută soluţii să strângă bani. Premierul Ludovic Orban a anunţat astăzi că se pregăteşte un act normativ care le va interzice celor pensionaţi să încaseze şi salariu de la stat.

Printre cei vizaţi sunt foşti poliţişti. Şeful executivului a anunţat şi concedieri în administraţie în rândul celor apropiaţi de PSD.

Actul normativ care le va interzice pensionarilor să mai lucreze la stat este încă în lucru la ministerul Muncii.

Ludovic Orban: "Aici e vorba de foarte mulţi care s-au pensionat la 40 şi ceva de ani, în poliţie sau în alte structuri, şi care după ce s-au pensionat şi au dobândit nişte pensii, multe dintre ele peste media pensiilor, mai cumulează şi venituri în sectorul public, aici este vorba de a nu permite ca persoane care s-au pensionat să poată să cumuleze simultan pensia cu un venit din sistemul public''.

Aşadar, interdicţia de a cumula pensia cu salariul se va aplica doar în cazul celor care câştiga bani de la stat, nu şi de la privat. O măsură similară a fost luată în 2008, însă decizia guvernului de atunci a căzut la Curtea Constituţională la mai puţin de o lună de la adoptare.

Între timp, pentru că este nevoie de mulţi bani la buget, în toate instituţiile de stat se fac ample analize.

Ludovic Orban: ''De la 1 ianuarie 2017 au fost angajaţi în sistemul public peste 60.000 de angajaţi noi, adică mă refer la guvernările PSD. Foarte mulţi au intrat pe uşa din dos, pe bază de rudenie, de carnet de partid, pe bază de relaţii personale decât pe criterii serioase''

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO