Marcel Vela nu vrea să-i oprească pe românii care vin din Italia: ”Nu e nici uman, nici patriotic”

Ultima actualizare: 05-03-2020 15:17
Ministrul Marcel Vela nu este de acord cu închiderea granițelor pentru românii care se întorc din Italia

Ministrul de Interne Marcel Vela nu este de acord cu blocarea zborurilor din Italia în România, spunând că nu este ”nici uman, nici patriotic” să nu-i lași pe români să se întoarcă acasă.

Marcel Vela a declarat după audierile la care a primit aviz favorabil pentru funcția de ministru de Interne că nu există motive pentru a închide granița românilor care vor să vină acasă in Italia afectată de coronavirus.

”În primul rând, cei din zonele afectate nu au voie să iasă de acolo. Nu poți ca stat să oprești la graniță pe un român care vine din Italia, nu e normal, nici uman, nici patriotic. Nu sunt de acord să închidem zborurile din Italia”, a declarat Vela.

”Important este să nu intrăm în panică, panica este mai periculoasă decât coronavirusul”, a completat ministrul.

Declarația lui Vela vine în contextul în care atât Ministerul Sănătății, cât și Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului ”Matei Balș”, au cerut românilor să nu se întoarcă acasă de Paște. 

Potrivit acestuia, se lucrează în prezent la un plan de acțiune unitar la nivel comunitar.

”Facem o evaluare la nivel european, pentru că sunt mai multe metode de reacție în mai multe state, astfel încât să avem un protocol unitar de intervenție. Danemarca are doar câteva cazuri și a închis deja zborurile din Italia”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO