Marcel Vela anunţă că angajările în MAI sunt blocate: "Examenele, organizate mai mult pentru pile"


Ultimul update: Marti 26 Noiembrie 2019 10:58
Data publicarii: Marti 26 Noiembrie 2019 10:55
Categorie: Stiri actuale
Marcel Vela

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, marţi, că angajările în structurile din subordine sunt suspendate, cele mai multe posturi scoase în prezent la concurs fiind pregătite ”pentru pile şi relaţii”.

Vela a precizat că vrea reorganizarea structurilor, care consideră că trebuia făcută de mult, şi vorbeşte despre ” o propunere de buget pertinentă” pentru anul viitor. Întrebat până când vor fi blocate angajările, Vela a precizat că până la finalizarea auditului şi a strategiei de reorganizare.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, marţi, blocarea posturilor în instituţiile din subordine.

”Concursurile şi examenele sunt organizate mai mult pentru pile şi relaţii, nu ştiu dacă strict politice, dar în mare măsură da”, a spus Vela.

Întrebat până când sunt blocate angajările, Vela a spus: ”Până vom face auditul, până vom analiza variante de organizare şi restructurare a Minsterului, până vom gândi bugetul pe anul 2020. Până la urmă, această sistare şi această suspendare este şi firească, având în vedere că dorim, pentru 2020, o regândire şi o reorganizare a Ministerului şi o propunere de buget pertinentă şi corectă”.

De asemenea, întrebat ce va conta la viitoarele angajări, ministrul de Interne a precizat: ”Va conta profesionalismul şi voi depune toate eforturile pentru depolitizarea prefecturilor şi celorlalte structuri ale Ministerului”.

Marcel Vela a precizat că organizează şi manageriază activitatea MAI ”aşa cum ar fi trebuit să facă şi ceilalţi miniştri”.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO