Marcel Dragomir a murit. Asculta cele mai importante melodii compuse in 40 de ani de cariera

Dată publicare: 09-03-2015 13:03
Dată actualizare: 12-03-2015 01:47


Compozitorul Marcel Dragomir, cunoscut in primul rand pentru colaborarea sa cu Angela Similea, s-a stins din viata. Anuntul a fost facut pe Facebook chiar de catre fiul sau.

Corina Chiriac: "O pierdere extraordinara"

"Este o pierdere extraordinara. Dumnezeu sa-l ierte. Condoleante familiei! Ma voi ruga pentru ei in aceste momente dificile", a declarat Corina Chiriac pentru MEDIAFAX. "Este o veste care a cazut ca un trasnet. Inca o data, constat, cu amaraciune, ca despre oameni care au facut istorie in arta romaneasca, mai ales in divertismentul asa-zis usor, se vorbeste cel mai mult in clipa mortii, dupa care sunt aruncati din nou in uitare. Vorbim despre un compozitor care a scris foarte multe slagare intrate in istorie, a colaborat cel mai mult si cel mai frumos cu Angela Similea. Sa nu uitam ca poate unul dintre cele mai mari slagare nemuritoare, alese intr-o suta dintre cele mai frumoase, este «Sa mori de dragoste ranita», cantat asa de frumos de Angela, care-i apartine (lui Marcel Dragomir, n.r.), si multe altele"
, a completat Corina Chiriac. 

 

"Cu mare durere in inima si in suflet va anunt pe toti cei care l-ati cunoscut si i-ati iubit muzica ca minunatul om cu suflet de aur, taticutul meu scump, familist pana in maduva oaselor, sot dedicat, tata si mare creator de muzica ... a plecat la ceruri... acolo unde e «un albastru infinit». Dumnezeu sa-ti odihneasca sufletul, sa-ti lumineze calea si sa te vegheze taticul meu scump si iubit!", a scris, pe pagina de Facebook, Rares Dragomir, fiul compozitorului. 

Marcel Dragomir este unul dintre cei mai cunoscuti compozitori romani ai ultimilor 40 de ani. A debutat in 1972 cu piesa "N-astepta" interpretata de Aurelian Andreescu si a lucrat apoi cu Elena Carstea, Corina Chiriac, Mihaela Mihai, Mihaela Runceanu si multi altii.

Marcel Dragomir a ramas insa in primul rand cunoscut pentru colaborarea cu Angela Similea, definitorii fiind piese precum "Un albastru infinit" si "Sa mori de dragoste ranita".


VIDEO PROTVPLUS.RO