Marcaje rutiere periculoase, trasate pe un drum european. „Parcă ar fi tras de unul la băutură”

Ultima actualizare: 14-10-2021 18:01

„Parcă au fost trasate la băutură!”. Așa au reacționat localnicii din Movilița, județul Ialomița, când au văzut cum au fost desenate marcajele cu linie întreruptă care separă benzile pe Drumul European 85.

Șoferii sunt și ei revoltați și spun că marcajul pune în pericol siguranța rutieră. Inspectoratul Județean de Poliție Ialomița s-a sesizat și a cerut lămuriri administratorului drumului.

Pe mai mulți kilometri, în localitatea ialomițeană Movilița, marcajele care separă benzile de pe fiecare sens de mers sunt trasate șerpuit, de parcă muncitorii ar fi vrut să facă niște ciudate opere de artă și nu lucrări de siguranță rutieră. Mai în glumă, mai în serios, localnicii au analizat rezultatul echipei de muncitori care a lucrat la refacerea marcajelor rutiere și au ajuns la concluzia că angajații de la drumuri erau fie obosiți, fie sub influența băuturilor alcoolice.

E strâmb, l-a trasat de la început strâmb, s-a mai lăsat șoseaua de greutate de atâtea tiruri care trec pe ea tot timpul, marcajele la pietoni trebuie să le pună la drum roșu, nu mai e niciun marcaj făcut, s-a șters de tot”, a spus un localnic.

Marcajul ăsta parcă ar fi tras de unul la băutură, nu știu ce să spun, e aiurea, nu e aliniament, nu e nimic. E foarte periculos”, a declarat un șofer.

În localitatea asta marcajul e foarte strâmb. Din cauza angajaților, s-au grăbit, poate au fost puțîn băuți”, spune un alt șofer.

Inspectoratul Județean de Poliție Ialomița s-a sesizat și a cerut lămuriri administratorului drumului.

Polițiștii din cadrul serviciului rutier au constatat această deficiență de sistematizare în localitatea Movilița și de asemenea vizibilitatea îngreunată a marcajului rutier luându-se măsură înștiințării administratorului drumului public CNAIR de remediere a marcajului rutier”. A declarat un reprezentant al IPJ Ialomița.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere susține, într-un răspuns oficial, că abia acum va trimite o echipă în inspecție la fața locului, deși marcajul a fost realizat cu luni bune în urmă. Până când va fi retrasat corect, șoferii sunt sfătuiți de polițiști că, pentru siguranța lor, să își ia alte puncte de reper decât liniile șerpuite făcute de drumari în bătaie de joc.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO