Mai aveau putin si copiau si numele. 98 de lucrari identice intr-un liceu. Cum au pacalit camerele

×
Codul embed a fost copiat

Avem cele mai proaste rezultate la bacalureat, dar rusinea nu se opreste aici. Apar noi cazuri de frauda, flagrante, am putea spune.

La un liceu din judetul Timis profesorii care au corectat tezele au descoperit 98 de lucrari identice, in care doar numele era diferit. Curios este ca la scoala cu pricina erau camere de supraveghere, dar nici tinerii, nici profesorii nu s-au sfiit de asta.

Inregistrarea video este de altfel elementul care a facut ca anul acesta sa fie diferit de toti ceilalti, din moment ce de copiat se copiaza dintotdeauna.

Copiii mai aveau putin si isi treceau toti si acelasi nume.

Rezultate Bac 2011. HARTA promovabilitatii pe regiuni. Procentele sunt exact pe dos

Citește și
Mugur Isarescu
Isarescu, despre BAC 2011: "De unde sa invete copiii astia? Au invatat cum sa fraudeze cu telefonul"
Puterea clanului Corduneanu. Liderul decedat al grupării a fost anchetat pentru trafic de droguri, cămătărie, trafic de persoane și acte de violență, dar condamnat doar pentru „spionarea soției”

Socul a venit la corectura, desi au existat camere de supraveghere in clasele in care inspiratia i-a lovit la fel pe toti, fara sa faca discriminare. Asadar mai avem aproape 100 de tineri care s-au bazat pe furat la examenul vietii si, desigur, profesorii complici.

Ne indignam, ne intrebam, dar primim acelasi raspuns pur romanesc: "Se va face o comisie", spune Marin Popescu, inspector general ISJ TImis.

A mai fost o veste la fel de uluitoare cand probele erau in toi. O frauda de proportii la Grupul Agricol din judetul Hunedoara. Sapte clase au fost eliminate. 111 dintre cei 159 de inscrisi. Inspectorii le-au descoperit sub foaia de examen o hartie xeroxata cu rezolvarile. 20 de supraveghetori au devenit suspecti.
 
"Politistii de la biroul de investigare a fraudelor analizeaza imaginile surprinse de pe camerele de supraveghere si coroborat cu probele care se mai obtin in dosar o sa stabileasca daca s-a comis sau nu vreo infractiune", a declarat inspectorul principal Bogdan Nitu, purtator de cuvant IPJ Hunedoara.

Faptul ca furturi atat de grosolane au avut loc la licee in care orice miscare era inregistrata ne face sa ne intrebam ce s-a intamplat de fapt in licee in care nu au fost montate camere. Pentru ca nu au fost bani sau pentru ca inspectorii nu au vrut sa streseze suplimentar elevii.

In 11 dintre liceele fruntase inspectorii nu au investit in astfel de dispozitive, cum a recomandat Ministerul. Sau daca le-au cumparat, le-au montat doar pe holuri.

In clasele in care a existat supraveghere video, s-a simtit.

In toate cazurile de frauda, care au facut din acest examen cel mai negru bacalaureat din istorie, dascalii risca inclusiv puscaria. Pot fi acuzati de abuz in serviciu, pedeapsa mentionata este intre 6 luni si 5 ani.

Daca imaginile arata ca elevii au copiat fara stirea supraveghetorilor, atunci ei, profesorii, suporta alta acuzatie: neglijenta in serviciu. Inchisoare de la o luna la doi ani sau, in cazul fericit, amenda.

Toate dosarele incepute in aceste zile grele pentru invatamantul nostru trebuie finalizate. Este cea mai buna lectie pe care putem sa o dam tinerilor care au pornit in viata trisand.

Specialistii spun ca presiunea supravegherii e una extrema, mai ales cand esti nesigur pe cunostinte si pregatit sa te descurci prin metode alternative.

Intr-un liceu promovabilitatea a fost de 95%, desi camerele au fost amplasate in toate salile de examen.

Un inspector de la Bucuresti a cerut sa monitorizeze activitatea si s-a uitat pe monitor. Sistemul era dotat astfel incat sa se poate da zoom pe locul unde exista o suspiciune.

De la an la an rezultatele la examenul de bacalaureat au fost tot mai proaste.

Mehedinti: 2009 promovabilitatea a fost de 98.19%, a scazut la 82.2% in 2010, iar anul acesta 27.5 in 2011.

Timis: 93.7 % in 2009, la 82.8% in 2010, la 31.79 in 2011

Caras Severin: 91 % in 2009, la 87.9% in 2010, la 24.82 in 2011

Hunedoara: 94.5% in 2009, la 86.6 % in 2010, la 39% in 2011 

Iata Harta rezultatelor complete la Bacalaureat. Apasa pe judetul tau ca sa vezi lista cu medii:

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Contestatii BACALAUREAT 2011. Rezultate finale, afisate in scoli. HARTA pe judete
Contestatii BACALAUREAT 2011. Rezultate finale, afisate in scoli. HARTA pe judete

Rezultate contestatii Bacalaureat 2011. Listele cu note au inceput sa fie afisate la avizierele scolilor. In Bucuresti, promovabilitatea a crescut cu 1,77 % dupa rezolvarea contestatiilor.

Isarescu, despre BAC 2011:
Isarescu, despre BAC 2011: "De unde sa invete copiii astia? Au invatat cum sa fraudeze cu telefonul"

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a comentat astazi rezultatele foarte slabe de la examenul de bacalaureat din acest an. Bancherul este de parere ca gradul redus de promovre nu tine doar de clasa politica, ci si de modelele promovate de societate.

Ce se intampla cu liceele-esec si ce schimbari vor avea loc in educatie
Ce se intampla cu liceele-esec si ce schimbari vor avea loc in educatie

Ministrul educatiei Daniel Funeriu a anuntat luni seara ca, din toamna, vor fi schimbari profunde atat in invatamantul liceal, cat si in cel superior.  Urmariti ultimele stiri si pe m.stirileprotv.ro.

Recomandări
Un stat NATO vrea să ia sisteme de apărare antirachetă pentru Ucraina din țări care nu sunt pregătite să le ofere direct
Un stat NATO vrea să ia sisteme de apărare antirachetă pentru Ucraina din țări care nu sunt pregătite să le ofere direct

Unul dintre principalii aliați europeni ai Ucrainei a declarat că ar putea cumpăra sisteme de apărare antiaeriană Patriot, fabricate în SUA, din alte țări pentru a le trimite în Ucraina.

 

Arma folosită în premieră de americani pentru a doborî rachete iraniene este prezentă și la baza de la Deveselu
Arma folosită în premieră de americani pentru a doborî rachete iraniene este prezentă și la baza de la Deveselu

Navele de război ale Marinei SUA au folosit un interceptor de rachete pentru prima dată în luptă în weekend, în timp ce apărau Israelul de un atac iranian fără precedent, scrie Business Insider.

Momentul exploziei violente de la blocul din Craiova. O parte din etajul imobilului s-a prăbușit. „A bubuit pur și simplu”
Momentul exploziei violente de la blocul din Craiova. O parte din etajul imobilului s-a prăbușit. „A bubuit pur și simplu”

O acumulare de gaze de la o butelie a provocat explozia de la blocul din Craiova, în urma căreia o femeie a murit și trei persoane au ajuns la spital. O parte din etajul imobilului s-a prăbușit după deflagrație.