HRISTOS A INVIAT! Lumina Sfanta, un miracol al Ortodoxiei, a ajuns cu emotii in Romania

14-04-2012 18:45

In noaptea Invierii si a bucuriei imense pentru credinciosii ortodocsi si greco-catolici, milioane de oameni din toata tara si-au curatat trupul prin rugaciune, ca sa primeasca apoi lumina sfanta, izvorata din trupul Mantuitorului

UPDATE: Aeronava care urma sa aduca la Suceava Lumina Sfanta de la Ierusalim nu a putut ateriza, sambata seara, pe aeroportul sucevean din cauza conditiilor meteorologice, astfel ca zborul a fost redirectionat spre Aeroportul din Iasi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Sambata seara, la Aeroportul Suceava erau sute de preoti din judete ale Moldovei si din Cernauti care asteptau Lumina Sfanta si care au fost foarte dezamagiti cand au auzit anuntul ca avionul nu poate ateriza pe Aeroportul din Suceava si ca va fi redirectionat la Iasi.

O parte dintre acestia au spus ca se duc inspre Iasi si ca spera sa ia de acolo Lumina Sfanta pe care sa o duca apoi la bisericile lor, in timp ce altii spuneau ca vor merge duminica sa ia lumina de la Arhiepiscopia Sucevei.

Obiceiuri de Paste specifice romanesti. Cunosti cele mai frumoase traditii din tara noastra?

Avionul special inchiriat  a aterizat cu focul sacru pe Aeroportul Henri Coanda din Bucuresti la ora 20.30, cu o intarziere de doua ore. Lumina sfanta a fost adusa chiar de la mormantul lui Iisus Christos, de un sobor de preoti, in frunte cu episcopul Varsanufie Prahoveanul.

Lumina Sfanta este un miracol al ortodoxiei, care se intampla in fiecare an de Pastele Ortodox la Ierusalim. In timpul vecerniei din Sambata Mare, intre orele 12.00 si 14.00, deasupra Sfantului Mormant se aprinde spontan Sfanta Lumina. Este un foc ce se coboara din cer, care in primele minute nu arde.

S-a demonstrat insa ca acest "fenomen" al nearderii dureaza, cu fiecare an care trece, din ce in ce mai putin. Oricum, se pare ca aceasta demonstratie a dus la convertirea a mii de martori intamplatori.

Lumina sfanta va ajunge sambata seara in 30 de catedrale episcopale din tara.

De la aeroportul Henri Coanda, avionul va pleca la Suceava, Cluj-Napoca, Satu-Mare si pentru clerul si credinciosii din nordul tarii.


VIDEO PROTVPLUS.RO