Liviu Dragnea a primit aviz favorabil din partea comisiei din penitenciar pentru eliberare condiţionată

Dată publicare: 21-04-2021 19:50
Dată actualizare: 21-04-2021 19:50


Liviu Dragnea a primit aviz favorabil din partea c...
Liviu Dragnea a primit aviz favorabil din partea c...

Liviu Dragnea primește undă verde pentru eliberarea din închisoare, înainte de a-și fi ispășit întreaga pedeapsă.

Comisia penitenciarului de maximă siguranță Rahova i-a avizat cererea, iar peste câteva zile, Judecătoria sectorului 5 va decide dacă o și aprobă. Liviu Dragnea a fost condamnat în mai 2019 la trei ani și jumătate pentru instigare la abuz în serviciu, în dosarul angajărilor fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului-Teleorman.

Liviu Dragnea are de executat 1244 de zile de detenție, iar data limită de eliberare ar fi 21 octombrie 2022. Pentru că a ispășit perioada minimă obligatorie din pedeapsă, Dragnea ar putea fi liberat condiționat. Comisia specială a penitenciarului de maximă siguranță Rahova i-a analizat cazul marți iar miercuri i-a dat aviz favorabil.

Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea: „Acesta a executat cele două treimi din care s-au scăzut zilele de muncă care au fost bineînțeles recunoscute. A intrat în această comisie, motiv pentru care a fost emis un aviz favorabil.

Până miercuri, Liviu Dragnea a ispășit 695 de zile de închisoare, dar a câștigat multe altele și pentru că a muncit la atelierul auto al închisorii. În cererea de liberare condiționată depusă la judecătoria sectorului 5, fostul șef al Camerei Deputaților susține că a fost un deținut exemplar.

Liviu Dragnea, prin intermediul avocatului: „Pe tot parcursul executării pedepsei am avut un comportament bun, fiind recompensat în repetate rânduri și fiind stăruitor în muncă - atât cât mi s-a permis să muncesc, am participat la activități culturale și la cursuri educaționale; am primit recompense și credite".

Deși are avizul favorabil din partea comisiei penitenciarului de maxima siguranță Rahova, situația lui Liviu Dragnea nu este, cel puțin depocamdata, una certă. Potrivit legii penale, liberarea condiționată este mai degrabă o vocație decât un drept categoric, iar fostul lider al PSD poate redeveni liber doar după o decizie judecătorească definitivă. O primă sentință în acest caz s-ar putea da marți, pe 27 aprilie, însă soarta definitivă a lui Dragnea va fi decisă de Tribunalul București.