Leii salvați din Ucraina și găzduiți temporar în România au ajuns în Africa și în SUA. "Începând de azi, învaţă să fie lei"
Leii din Ucraina, care au fost salvaţi din calea războiului şi găzduiţi în România, 11 la număr, au ajuns în Africa şi în Statele Unite.
Călătoria până acolo a durat câteva zile, dar de acum vor putea trăi în natură, împreună cu semenii lor, departe de orice pericol.
Leii Simba şi Myr au fost găzduiţi la gădina zoologică din Rădăuţi încă de când au fost salvaţi din Zaporojie şi Sambir, două zone de conflict unde bombardamentele au distrus grădinile zoologice în care se aflau. Cei doi supravieţuitori au fost trimişi cu avionul într-un sanctuar din Africa.
Alţi nouă lei din Odessa, găzduiţi până acum la grădina zoologică din Târgu Mureş, au fost trimişi la o rezervaţie din Statele Unite.
Roxana Ciornei, preşedinte asociaţia Casa Lui Patrocle: "Au călătorit foarte multe ore, a fost un drum foarte lung. Ei au fost cazaţi în nişte spaţii închise, pentru că ei dacă au stat doar pe ciment şi pe beton în grădinile zoologice, acum au alt aer, alte zgomote, alte mirosuri. Plus că deja au început să audă leii ceilalţi şi deja au început să comunice".
Cei doi lei care au ajuns în Africa vor vieţui într-un sanctuar de 2.000 de hectare, unde se vor putea bucura pentru prima dată de natură şi de cerul liber.
Roxana Ciornei, preşedinte asociaţia Casa Lui Patrocle: "Începând de azi, învaţă să fie lei".
Acțiunea a fost sprijinită de ONG-uri din România, Statele Unite, Africa de Sud și Australia. Unii voluntari români de la Asociaţia Casa lui Patrole sunt şi acum în sudul Africii, unde leii vor fi eliberaţi definitiv, în noua lor casă.