Prima doamnă a Statelor Unite a ajuns în România. Jill Biden se află într-o vizită cu semnificație specială, în contextul războiului din Ucraina.

Jill Biden a ajuns vineri după-amiază la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, din Constanța, unde se va întâlni cu militarii americani, după care vine la București. În așteptarea ei, zeci de oameni s-au strâns la porțile unității militare.

Jill Biden se va întâlni cu cei 1500 de militari americani care se află în baza aeriană Kogalniceanu. Este un mesaj de solidaritate și recunoștință față de toți cei implicați în ajutorarea poporului ucrainean.

Sâmbătă, ea se va întâlni cu reprezentanți ai Guvernului României și ai ambasadei SUA, precum și cu cei implicați în acțiunile de ajutorare a refugiaților. De asemenea, se va vedea cu Carmen Iohannis, soția președintelui României, la Ambasada SUA din București.

Duminică, atunci când americanii sărbătoresc Ziua Mamei, Jill Biden se va întâlni cu mame și copii ucraineni care au fost forțați să își părăsească locuințele din cauza războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Ea va pleca apoi la Bratislava.

Prezența Primei Doamne a Statelor Unite în România, prima țară pe care o vizitează în estul Europei, accentuează încă o dată, faptul că aliații americani consideră țara noastră un partener strategic important.

Jill Biden a mai venit în România și în 2014, alături de actualul președinte al SUA, atunci când acesta era vicepreședinte.