Jeremy Clarkson atacă dur Dacia Duster. ”Nimeni nu va conduce Duster cu demnitatea intactă”

Dacia Duster
iStock

Jeremy Clarkson, fost realizator al emisiunii Top Gear, a testat noua generație Duster pentru Sunday Times, iar recenzia este una dură pentru SUV-ul românesc.

Îți asumi că totul a fost făcut din cutii reciclate de CD-uri, într-un atelier murdar din Vietnam, de copii-sclavi”, spune Clarkson în deschidere, despre materialele ieftine din interiorul Duster.

Odată ajuns la ușa lui Duster, Clarkson prezintă și o parte bună a testului: ”Este un off-roader de capacitate ușoară, cu dimenisuni medii, portbagaj mare și spațiu în cabină pentru 5 adulți. Și costă mai puțin de 10.000 de lire. Cu o treime mai ieftin decât orice rival.

De fapt, Duster este făcut de cele câteva persoane care încă mai trăiesc în România, folosind unelte și piese de care proprietarul Dacia, Renault, nu mai are nevoie demult”. Și amintește că piesele Duster sunt, la bază, cele ale modelului Clio. Bătrânul Clio, fabricat în 1998, care ”a fost chiar un lucru drăguț” și ”sigur, pentru acele vremuri”.

Cutia de viteze s-a dovedit a fi un coșmar pentru Clarkson. ”Am învățat după scurt timp să pornesc într-a doua, să urc până la linia roșie, până sângele îmi țâșnea din urechi, apoi să merg într-a treia, unde serviciul normal revenea. A patra era normală, de asemenea. Dar de aici făcea sens să merg direct într-a șasea, ceea ce înseamnă că a cincea n-avea rost. Nimeni nu va conduce Duster lin. Sau în liniște. Sau cu demnitatea intactă. Și are personalitatea unui felinar de stradă sau a unei mașini de spălat. Dați-mi voie să o spun așa: nimeni nu va da Dusterului său un nume drăguț.

Citește și
Dacia Duster
Dacia recheamă peste 520 de unităţi Dacia Duster din cauza unor posibile defecţiuni
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Accelerația și viteza sunt la fel de dezastruoase în opinia lui Clarkson. ”Are un preț din 1956, deci ar trebui să nu fiu dezamăgit că are o viteză maximă din 1956”.

Jurnalistul susține că toată săptămâna, cât a testat Duster, a lăudat mașina celor care l-au întrebat despre ea. ”Este o mașină off-road cu 5 locuri și 3 ani garanție, care poate fi folosită 4x4 și costă mai puțin de 10.000 de lire”, în timp ce ei râdeau de mașină și smulgeau diverse butoane și manete.

Din nefericire, când m-am așezat jos să scriu asta, am descoperit că modelul de bază, 4x2, este într-adevăr mai puțin de 10.000 de euro. Dar versiunea Confort, 4x4, pe care am folosit-o este 15.195 de lire. Și peste asta se așteaptă să plătești 495 de lire pentru hidoasa vopsea aurie și - ia-o p-asta - 90 de lire pentru hărțile vest-europene ale navigației. Serios? Adică, dacă nu dai 90 de lire celor de la Dacia, Duster n-o să-și găsească drumul decât către Letonia?

În încheiere, jurnalistul este la fel de dur cu modeulul Dacia Duster. ”Divaghez și trebuie să ne întoarcem la faptul că acest dureros de lent, dificil de condus și nu special de atractiv vechi Renault într-un costum Ilie Năstase este, de fapt, nu departe de 16.000 de lire. Și asta este ridicol.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Cum va arăta și cât va costa noul “super-Duster” pe care îl pregătește Renault:
Cum va arăta și cât va costa noul “super-Duster” pe care îl pregătește Renault: "Va semăna cu BMW X4”

Renualt va prezenta, la sfârșitul lunii august, la Moscova, un “super SUV” Coupe, bazat pe Dacia Duster, cam de aceleași dimensiuni, dar mai scump, scrie publicația fraceză Challenges.

Dacia recheamă peste 520 de unităţi Dacia Duster din cauza unor posibile defecţiuni
Dacia recheamă peste 520 de unităţi Dacia Duster din cauza unor posibile defecţiuni

Constructorul auto Dacia recheamă în service 525 de unităţi Dacia Duster cauza unor posibile defecţiuni, potrivit unor anunţuri publicate pe site-ul Autorităţii Pentru Protecţia Consumatorului.

Dacia recheamă în service peste 1.800 de mașini Duster
Dacia recheamă în service peste 1.800 de mașini Duster

Constructorul auto Dacia a anunțat rechemarea în service a 1.826 de mașini Duster, din cauza unei posibile calibrări incorecte a calculatorului de injecție.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.