Brigitte Sfat catre sotia contrabandistului: "Sa-i zici ca i-am lasat niste bani pentru sarbi"

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE:Numele Brigittei Sfat, iubita lui Ilie Nastase, apare intr-o interceptare a unei convorbiri cu sotia unui contrabandist de tigari, monitorizata in dosarul in care sotia unui diplomat concolez din Serbia este arestata, potrivit unor surse judiciare.

Brigitte Sfat sustine insa ca discutia care se afla la dosar, purtata intre ea si sotia unui barbat cercetat pentru contrabanda cu tigari, se referea la renovarea unui salon pe care il detine.

Brigitte Sfat a declarat ca ea nu are nicio legatura cu contrabanda de tigari si ca discutia pe care a avut-o cu Roxana Carstea (sotia lui Dumitru Carstea, zis "Gigi Olteanu") se referea la banii pe care trebuia sa ii dea pentru cateva placi de rigips.

Sfat a afirmat ca este nasa fiicei lui Dumitru Carstea si ca acesta din urma isi construia o casa in Timisoara, in acelasi timp in care si ea isi renova salonul de infrumusetare pe care il are in municipiu, motiv pentru care putea sa cumpere mai ieftin anumite materiale de constructie.

"Nu am absolut nicio legatura cu contrabanda de tigari. Nu fumez si nici nu fac asa ceva. Acea convorbire cu Roxana Carstea a fost legata de doi muncitori care erau sarbi si care lucrau la constructia casei lor. Ei, timp de zece zile, au facut o renovare la mine la salon, au construit un zid la o baie si au luat materialele mai ieftin si mi-au dat doua-trei foi de rigips, tot ce trebuia ca sa faca un zid. El m-a ajutat cu muncitorii. Nu stiu ce face el in rest, nu ma intereseaza", a afirmat Sfat.

Citește și
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Ea a precizat ca il cunoaste pe "Gigi Olteanu" dupa ce, in urma cu patru ani, impreuna cu fostul ei sot i-au botezat fetita, pe Andreea.

"Cred ca aceasta informatie a aparut pentru ca imaginea prietenului meu (Ilie Nastase) sa fie lezata. Eu am posibilitati financiare pentru a nu face lucruri din acestea, contrabanda sau ce se mai vorbeste. Nu cred ca este normal ce se intampla", a afirmat Brigitte Sfat.

Ea a precizat ca nu a fost chemata la audieri in acest dosar si ca nici nu ar avea de ce sa fie chemata, sustinand ca anchetatorii ii asculta, probabil, si telefonul ei si stiu ca nu este implicata in contrabanda de tigari.

Mai jos gasiti stenogramele discutiilor dintre Brigitte Sfat si Roxana Carstea!

In urma cu aproximativ patru luni, Sfat a avut cu sotia unui barbat o convorbire telefonica, insa ulterior nicio o alta informatie obtinuta de anchetatori, in urma monitorizarii retelei de contrabandisti, nu a putut-o lega de acest caz, au precizat sursele citate.

In urma unei investigatii a procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organzata si Terorism (DIICOT), sotia consilierului II al Ambasadei Republicii Congo in Serbia, Bombeto Pascaline Esther, a fost arestata preventiv, alaturi de trei cetateni sarbi, dupa ce a fost prinsa de politistii din Timis introducand in tara tigari de contrabanda, cu un autovehicul al Corpului diplomatic.

In masina acestora, un autoturism de teren Chrysler, a fost gasita cantitatea de 18.500 de pachete de tigari, introduse ilegal pe teritoriul tarii.

Potrivit DIICOT, sotia diplomatului din Congo facea parte dintr-un grup infractional organizat constituit din 14 persoane, cetateni romani si sarbi, si specializat in contrabanda cu tigari.

Pentru destructurarea gruparii, care s-a constituit in cursul acestui an, procurorii DIICOT au facut noua perchezitii domiciliare in municipiul Timisoara si in judetul Timis.

Tigarile erau introduse in tara prin punctul de trecere a frontierei Moravita de catre Bombeto Pascaline Esther, respectiv de sotul acesteia, Marc Marius Itela Elombola, consilier II in cadrul Ambasadei Republicii Congo in Serbia.

Invinuitii foloseau in acest scop un autovehicul apartinand Corpului diplomatic, pentru a evita controlul la frontiera, iar tigarile erau depozitate in diverse locuri din judetul Timis, detinute de catre membrii gruparii.

In cadrul monitorizarii acestei retele, pe o interceptare a convorbirilor unui membru al grupului, apare si o discutie cu Brigitte Sfat.

In anul 2003 Brigitte Sfat (25 de ani), patroana unui club din Timisoara, a fost arestata pentru complicitate la lipsire de libertate si la talharie, dupa ce, cu ajutorul altor trei persoane (intre care Marcel Olteanu, de 33 ani, domiciliat in Germania, Marius Ovidiu Torj, de 32 ani, domiciliat in Austria), l-a sechestrat in biroul ei pe managerul unui club din localitate si l-a obligat sa-i dea cinci mii de euro, in contul unei pretinse datorii.

Ulterior, ea a fost condamnata de judecatori la inchisoare, fiind eliberata conditionat in 2006.

Dupa eliberare, ea s-a casatorit cu Ovidiu Torj, cunoscut personaj al lumii interlope timisene, de care a divortat in 2010.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
AFP nu a auzit de Brigitte Sfat. Confundata cu fosta sotie a lui Ilie Nastase la nunta de la Monaco
AFP nu a auzit de Brigitte Sfat. Confundata cu fosta sotie a lui Ilie Nastase la nunta de la Monaco

Ilie Nastase s-a numarat pe lista de onoare a sportivilor invitati la nunta Printului Albert de Monaco. Fostul jucator de tenis a mers insotit de iubita sa, Brigitte Sfat.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.