Iohannis, despre livrarea AstraZeneca în UE: Lucrurile nu pot fi trecute cu vederea pur şi simplu

Dată publicare: 22-04-2021 18:42
Dată actualizare: 22-04-2021 18:43


AstraZeneca

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că este "dezamăgitor" că AstraZeneca nu a respectat contractul şi "lucrurile nu pot fi trecute cu vederea pur şi simplu".

Declarațiile lui Iohannis au fost făcute în contextul în care Uniunea Europeană se pregătește să dea în judecată compania AstraZeneca pentru nerespectare prevederilor contractuale privind livrarea vaccinurilor.

"Despre AstraZenaca, contractele au fost făcute de Comisie şi, în consecinţă, vom vedea cum se poate structura cel mai bine acest demers. Este evident dezamăgitor că s-a făcut o contractare care nu a fost respectată de furnizor, lucrurile nu pot fi trecute cu vederea pur şi simplu", a afirmat Iohannis, întrebat dacă România se va alătura grupului de ţări care dau în judecată compania AstraZeneca pentru întârzierea livrărilor vaccinului în UE.

Comisia Europeană se pregăteşte să deschidă un proces împotriva producătorului de vaccinuri AstraZeneca, a relatat miercuri seară publicaţia Politico, citând cinci diplomaţi din UE, rămaşi sub protecţia anonimatului, potrivit Reuters.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO