Invazie de căpuşe în Ploieşti. Primarul cere instituirea stării de urgenţă

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 03 Mai 2018 18:33
Categorie: Actualitate

Primarul din Ploieşti cere instituirea stării de urgenţă în oraş, din cauza căpuşelor, şobolanilor şi ţânţarilor. Municipalitatea nu a reuşit să încheie un contract cu o firmă de deratizare, din cauza contestaţiilor.

Numai la Ploieşti, zeci de oameni au ajuns la spital muşcaţi de căpuşe Iar la nivelul întregii ţări sunt sute de cazuri.

Un copil de 10 ani din Ploieşti se juca în parc atunci când a fost înţepat de o ăpuşă. Alţi 140 de oameni din oraş au ajuns în ultima lună la medici iar cei mai mulţi numai în ultimele zile.

Lucia Vasile, Medic primar boli infecţioase: "Noi am vrea să rugăm populaţia să nu extragă la domiciliu aceste căpuşe, să vină că este mult mai uşor de scos dacă nu a rămas capul în plagă":

Autorităţile locale spun că din toamnă au pornit licitaţia în urma căreia să încheie un contract cu o firmă care să se ocupe dezinsecţie.

Adrian Dobre, Primar Ploieşti: "Se poate vorbi de o anumită stare de alertă, stare de urgenţă drept pentru care am şi solicitat intitutiei prefectului să convoace comitetul de situaţii de urgenţă. Noi nu putem să aşteptăm soluţionarea acestei probleme pe calea instanţei. "

În schimb, prefectul care va conduce comitetul de urgenţă spune că nu pot institui stare de urgenţă în oraş pentru că nu este situaţia excepţională prevăzută în lege. Poate doar cere direcţiei de sănătate publică să instituie un set de măsuri pentru tot judeţul

La Galaţi, de exemplu primăria a găsit o soluţie şi a făcut licitaţie doar pentru pentru a plăti substanţele iar de stropire se ocupă societatea de salubritate a oraşului. Acum deja împrăştie din avion substanţe împotriva insectelor de sezon.

Şi la spitalul din Galaţi au ajuns zeci de persoane înţepate de căpuşe. În cazul în care sunteţi înţepaţi de o căpuşă, nu încercaţi să o extrageţi singuri. Puteţi merge la medicul de familie care după ce o scoate va da un tratament şi dacă este cazul vă poate recomanda să mergeţi la infecţionist pentru analize. Sau puteţi merge la camera de gardă , fără trimitere de la medic de familie pentru ca muşcătura de căpuşa este considerată urgenţă şi se tratează pe loc.

Şi în spitalele din Bucureşti au ajuns zeci de copii şi adulţi muşcaţi de căpuşe. Reprezentanţii primăriei spun că au început să stropească parcurile împotriva insectelor.

Bărbat din Buzău diagnosticat cu boala Lyme, după ce a fost muşcat de căpuşă
Bărbat din Buzău diagnosticat cu boala Lyme, după ce a fost muşcat de căpuşă
VIDEO PROTVPLUS.RO
sofer craiova spital
A intrat cu maşina în uşile de acces ale Spitalului Judeţean Craiova. Explicația șoferului
Motivul pentru care trei turişti aflați în Masivul Făgăraş au sunat la 112
Un bărbat a murit după ce maşina la care repara a căzut peste el
Ar putea fi cel mai bun an pentru vânătoarea de la Balc. Anunțul lui Ion Țiriac
Scandal între traficanți de țigări și poliție într-o piață din Drobeta Turnu Severin
Isprava unui tânăr din Bacău care a vrut să-şi impresioneze iubita
galati, batran, batut
Reacția recidivistului care a bătut un bătrân în Galaţi şi i-a furat 500 de euro şi telefonul
Fata ucisă, din Constanța, s-ar fi certat cu tatăl ei din cauza internetului. Mărturia mamei
Cum a murit de fapt fata de 14 ani, din Constanța, ucisă de tatăl ei
Trei reţinuți pentru trafic de droguri de mare risc. Ajungeau și în cluburile din Capitală
Accident cu 3 răniți lângă Timișoara. Ambii șoferi erau băuți
A intrat cu țigara aprinsă în garsonieră și a provocat o explozie devastatoare