Invazie de căpuşe în Ploieşti. Primarul cere instituirea stării de urgenţă

Ultimul update: Joi 03 Mai 2018 20:08
Data publicarii: Joi 03 Mai 2018 18:33
Categorie: Actualitate

Primarul din Ploieşti cere instituirea stării de urgenţă în oraş, din cauza căpuşelor, şobolanilor şi ţânţarilor. Municipalitatea nu a reuşit să încheie un contract cu o firmă de deratizare, din cauza contestaţiilor.

Numai la Ploieşti, zeci de oameni au ajuns la spital muşcaţi de căpuşe Iar la nivelul întregii ţări sunt sute de cazuri.

Un copil de 10 ani din Ploieşti se juca în parc atunci când a fost înţepat de o ăpuşă. Alţi 140 de oameni din oraş au ajuns în ultima lună la medici iar cei mai mulţi numai în ultimele zile.

Lucia Vasile, Medic primar boli infecţioase: "Noi am vrea să rugăm populaţia să nu extragă la domiciliu aceste căpuşe, să vină că este mult mai uşor de scos dacă nu a rămas capul în plagă":

Autorităţile locale spun că din toamnă au pornit licitaţia în urma căreia să încheie un contract cu o firmă care să se ocupe dezinsecţie.

Adrian Dobre, Primar Ploieşti: "Se poate vorbi de o anumită stare de alertă, stare de urgenţă drept pentru care am şi solicitat intitutiei prefectului să convoace comitetul de situaţii de urgenţă. Noi nu putem să aşteptăm soluţionarea acestei probleme pe calea instanţei. "

În schimb, prefectul care va conduce comitetul de urgenţă spune că nu pot institui stare de urgenţă în oraş pentru că nu este situaţia excepţională prevăzută în lege. Poate doar cere direcţiei de sănătate publică să instituie un set de măsuri pentru tot judeţul

La Galaţi, de exemplu primăria a găsit o soluţie şi a făcut licitaţie doar pentru pentru a plăti substanţele iar de stropire se ocupă societatea de salubritate a oraşului. Acum deja împrăştie din avion substanţe împotriva insectelor de sezon.

Şi la spitalul din Galaţi au ajuns zeci de persoane înţepate de căpuşe. În cazul în care sunteţi înţepaţi de o căpuşă, nu încercaţi să o extrageţi singuri. Puteţi merge la medicul de familie care după ce o scoate va da un tratament şi dacă este cazul vă poate recomanda să mergeţi la infecţionist pentru analize. Sau puteţi merge la camera de gardă , fără trimitere de la medic de familie pentru ca muşcătura de căpuşa este considerată urgenţă şi se tratează pe loc.

Şi în spitalele din Bucureşti au ajuns zeci de copii şi adulţi muşcaţi de căpuşe. Reprezentanţii primăriei spun că au început să stropească parcurile împotriva insectelor.

Bărbat din Buzău diagnosticat cu boala Lyme, după ce a fost muşcat de căpuşă
Bărbat din Buzău diagnosticat cu boala Lyme, după ce a fost muşcat de căpuşă
VIDEO PROTVPLUS.RO
Exercitiu
Seism 2018: Cele 6 probleme descoperite de salvatori. De ce au intervenit cu întârziere
România, condamnată de UE din cauza gropilor de gunoi. Autoritățile au avut răgaz 10 ani
Viața unei fetițe de 8 ani, în pericol din cauza birocraţiei. "Mai are o şansă"
Comisia de la Veneţia desfiinţează proiectele politicienilor de la Bucureşti. Toader nu îşi asumă nicio vină
Reacția administratorei hotelului care a ars în Timișoara: „Angajații sunt instruiți mai în joacă: studenți, repetenți”
Accident grav pe centura Ploieștiului. Ce s-a întâmplat cu cei doi șoferi
Racheta nucleara
Imagini alarmante surprinse din satelit. Unde îşi trimite Rusia forţele împotriva NATO
Femeie găsită în curte de un vecin, cu răni oribile. Cine i-ar fi dat lovitura de graţie
Europarlamentar: „Guvernul României vede Preşedinţia UE ca pe o povară”
Un copil din Călărași a chemat jandarmii după ce a văzut un bărbat care amenința oamenii cu un cuțit
Fabrica de arme de la Cugir va semna un contract de zeci de milioane de dolari cu americanii
Grindeanu: Abia am reuşit să o conving pe soţie că am salariu 8.000 lei şi nu 10.000 euro