Vulpe prinsă pe un bulevard din Bucureşti. "Mami, avem un căţel nou"


Ultimul update: Vineri 10 Ianuarie 2020 19:38
Data publicarii: Vineri 10 Ianuarie 2020 08:14
Categorie: Stiri actuale

Intervenție mai puțin obișnuită, joi seară, în Capitală.

O vulpe care traversa un bulevard intens circulat din sectorul 3 a fost salvată de o asociație pentru protecția animalelor, după ce a fost lovită de un autoturism.

Șoferul mașinii și-a continuat drumul ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Alți oameni, cu inima, s-au oprit la fața locului și au sunat la poliție. Animalul, botezat între timp Fox, a fost preluat de un ONG și urmează să fie operat.

Specialiștii sunt de părere că vulpea a venit dintr-un mediu sălbatic cu vegetație densă, aflat în apropiere, cum ar fi Delta Văcărești.

În primele imagini surprinse de martori se vede vulpea, imediat după ce a fost lovită pe bulevardul Nicolae Grigorescu din sectorul 3, de un șofer care s-a făcut mai apoi nevăzut. Bietul animal abia se târăște din calea altor mașini și se refugiază pe trotuar. Doi soți care mergeau cu mașina către casă și au văzut întreagă scenă s-au oprit. 

Femeie: „Mie mi-a fost milă. Am zis să ne întoarcem, să vedem ce se întâmplă. Poliția comunitară pe care am sunat-o și ne-a zis că ne sună înapoi în trei minute nu a mai sunat. Mi se părea normal să vină să protejeze zona cumva. Protecția animalelor am avut un număr de fix, unde a sunat un fax, după am primit un număr de mobil. Mi s-a zis că vor veni în 20 de min și să așteptăm."

Bărbat: „Nu poți să o lași așa în mijlocul drumului. Poate e turbată, are microbi. Mâine se trezește omul într-o curte, copilul se duce să îl mângâie, -"mami, avem un căţel nou'”

După câteva zeci de minute de așteptări, în care vulpea rănită s-a adăpostit în frunzărișul de pe marginea drumului, la fața locului au venit salvatorii.

Speriată, vulpea a fugit și s-a ascuns într-o curte plină de fiare vechi. Într-un final, membrii unei asociații pentru protecția animalelor au găsit-o și au tranchilizat-o.

Florentina Istrate, medic veterinar: „O vom transporta pentru o radiografie și să vedem care sunt consecințele accidentului rutier. Dacă va fi cazul, vom interveni chirurgical. Nu cred că va mai putea fi redată în libertate."

Tudor Ionescu, consilier general în Primăria Capitalei: „Am văzut un pic în imagini gestionarea acestui animal. Mi se pare că n-au fost foarte bine respectate măsurile de siguranță, atât pentru animal cât și pentru om. A fost luată așa cu o eșarfă imporvizată. Scopul oricărui animal este să fie returnat în natură."

Bărbat: „Este o zonă în care era foarte mult spațiu verde și grădini și în care s-a construit foarte mult și evident că le-am periclitat habitatul natural.”

Dacă vedeți pe stradă un animal în pericol, este recomandat să sunați la 112 sau la numărul de telefon pus la dispoziție de ASPA, 021 9844.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO. O vulpe a fost filmată pe o stradă din București
Șocul prin care a trecut un britanic după ce a ieșit cu câinele la plimbare
O vulpe polară i-a uimit pe cercetători, călătorind din Norvegia în Canada. Cum a traversat Oceanul
VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33