Internetul luptă împotriva dezinformărilor legate de coronavirus. Ce înseamnă asta

Dată publicare: 17-03-2020 07:54
Dată actualizare: 17-03-2020 08:00


Marile companii de internet promit să lupte împotriva dezinformărilor legate de coronavirus

Cele mai importante companii din online au emis o declaraţie comună prin care îşi iau angajamentul de a lupta împotriva fraudei şi a dezinformărilor pe tema virusului COVID-19.

 

Într-o declaraţie comună, Facebook, Google, LinkedIn, Microsoft, Reddit, Twitter şi YouTube promit că vor face tot ce este posibil pentru a elimina dezinformările şi tentativele de fraudă din cadrul propriilor platforme.

Angajamentul vine după o teleconferinţă de două ore pe care reprezentanţii companiilor în cauză au avut-o recent cu Casa Albă. Marilor companii li s-a cerut atunci acelaşi lucru - să oprească dezinformările din jurul virusului.

În comunicat se arată că semnatarii lucrează împreună între ei şi cu oficialităţile din zona sănătăţii pentru a lupta împotriva dezinformării şi a pune la dispoziţia utilizatorilor informaţii din surse oficiale.

Măsuri luate până acum

Nu se intră în detalii privind strategia, însă se vorbeşte despre principalele tipuri de conţinut care sunt vizate: reclamele privind presupuse leacuri, ştiri din surse necunoscute şi filmări care conţin teorii ale conspiraţiei.

Unii dintre semnatari au luat deja măsuri în acest sens.

Google a eliminat aplicaţii legate de COVID-19, Twitter a blocat o serie întreagă de conturi, iar Facebook a oprit mai multe campanii publicitare.

 

Sursa: News.ro

Tags: coronavirus,


VIDEO PROTVPLUS.RO