Interlopii care-si ingropau clientii de vii au fost retinuti

Dată publicare: 30-03-2011 18:29
Dată actualizare: 01-11-2012 19:55


4 infractori care au terorizat zeci de oameni isi petrec noaptea dupa gratii. Procurorii i-au retinut, iar maine vor cere arestarea lor. Unul dintre suspecti l-a invatat karate pe temutul Nutu Camataru.

Politistii care i-au ridicat spun ca isi amenintau datornicii ca ii ingroapa de vii. Interlopii erau atat de agresivi incat, dupa ce isi bateau si amenintau cu moartea patronii de magazine carora le percepeau taxe de protectie, le urmareau si sotiile sau copiii.

Folseau pistoale, sabii ninja si chiar ciocane pentru a-i intimida. Si mai grav este ca aveau acces la baza de date a politiei privind evidenta populatiei din care preluau diverse informatii utile lor.

Pentru a avea o acoperire "legala", dupa obtinerea lunara a taxei de protectie, membrii grupului, ii obligau pe cei amenintati sa incheie un presupus contract prestari servicii.

In urma descinderilor efectuate, politistii au ridicat arme, mai multe documente, doua veste pe care scria „Politia", bijuterii, bani si patru autoturisme de lux, in valoare totala de aproximativ 200.000 de euro.

Peste 90 de politisti, ofiteri de la Crima Organizata din Mehedinti si Dolj, dar si jandarmi au participat la aceasta actiune, fiind perchezitionate cel putin zece locuinte si sedii de firme din Drobeta Turnu Severin.

Potrivit unor surse judiciare, descinderile au fost organizate simultan in Mehedinti, Gorj si Bucuresti. 

Potrivit anchetatorilor, in 15 septembrie 2010, ofiteri din cadrul Serviciului de Combaterea Crimei Organizate Mehedinti s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca, Emilian Stefan si altii s-au constituit intr-un grup organizat avand drept scop obtinerea unor sume considerabile de bani, prin amenintare si exercitarea de violente asupra partilor vatamate.

Clanul "Aurica Pumn de Fier", dupa gratii. 18 interlopi au fost retinuti

Perchezitii si interlopi la Brasov! Cativa au ajuns la racoare

Romania, "sat fara caini"! Interlopi periculosi, cercetati in libertate


VIDEO PROTVPLUS.RO