Începe reabilitarea Autostrăzii Soarelui, între București și Fundulea. Cât durează lucrările


Ultimul update: Miercuri 22 Mai 2019 21:35
Data publicarii: Miercuri 22 Mai 2019 21:08
Categorie: Stiri actuale
Reabilitarea Autostrăzii Soarelui, între București și Fundulea

Ministrul Transporturilor a anunțat începerea lucrărilor de reabilitare la Autostrada Soarelui, pe tronsonul București- Fundulea, ceea ce ar putea afecta traficul în sezonul estival.

 

Răzvan Cuc a precizat, miercuri, într-o conferință de presă, că lucrările de reabilitare vor începe în perioada imediat următoare, după ce contractul de execuţie va fi semnat săptămâna viitoare.

Cuc a precizat, de asemenea, că va avea o discuţie cu ministrul Turismului, pentru a găsi o formulă astfel încât să nu fie afectat sezonul estival.

"Contractul de execuţie a lucrărilor se va semna săptămâna viitoare, după care se va intra la lucru pe autostradă, dar înainte voi avea şi o discuţie premergătoare cu domnul ministru al Turismului, să găsim o formulă foarte bună să nu afectăm sezonul estival. Între timp, vreau să vă asigur că la nivelul Companiei de Autostrăzi, pentru a preveni întâmplările de anul trecut, s-a format un fel de SMURD, care poate interveni în orice moment dacă apar anumite probleme pe acest tronson între Bucureşti şi Fundulea. Dar, încă o dată repet, contractul se va semna şi firmele vor intra la execuţie. Sunt bani prevăzuţi, sume, deci nu este nicio problemă. Sunt firme care pot duce lucrările'', a spus ministrul.

Întrebat dacă se va lucra noaptea, Răzvan Cuc a răspuns: "Vom încerca să nu afectăm sezonul estival şi, dacă e nevoie, cu siguranţă cei care au câştigat licitaţia vor lucra noaptea".

"Modul în care vom discuta de acum cu constructorii va fi un mod foarte aplicat. Bun, noi am înţeles şi repet: statul român este un partener onest, dar ei trebuie să ţină cont şi de nevoile românilor şi trebuie să se plieze după nevoile noastre cât timp - şi tot timpul - statul i-a plătit la timp şi i-a ajutat în îndeplinirea proiectelor din punct de vedere administrativ", a adăugat şeful de la Transporturi.

În noiembrie 2018, CNAIR a scos la licitaţie lucrările de întreţinere a părţii carosabile pe A2, Bucureşti - Fundulea, de circa 30 de kilometri, valoarea totală estimată a contractului fiind de circa 131,1 milioane de lei, fără TVA.

Lucrările propuse a se realiza în cadrul acestui contract sunt frezarea dalei de beton de ciment existentă pe o grosime de 8 centimetri, refacerea rosturilor transversale şi longitudinale, colmarea fisurilor şi crăpăturilor, refacerea dalelor de beton, realizarea covorului asfaltic şi a marcajelor rutiere (longitudinal, transversal şi diverse), scrie Agerpres.

Perioada de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni.

Pe sectorul de beton al A2 (Bucureşti - Fundulea) sunt instituite restricţii de viteza de 80 km/h, care vor fi menţinute până la finalizarea reparaţiilor capitale.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

FULLSCREEN
Începe reabilitarea Autostrăzii Soarelui, între București și Fundulea. Cât durează lucrările
  • /

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO