Încă un magazin din România pune la vânzare peste 5 milioane de măști de protecție fără adaos comercial

masti de protectie
Getty

Altex România, retailer electro-IT, pune la vânzare cinci milioane de măşti de protecţie la 2,99 de lei bucata, potrivit unui comunicat remis joi Agerpres.

Oferta este deja disponibilă pe altex.ro şi mediagalaxy.ro şi va intra în toate magazinele Altex şi Media Galaxy din ţară, începând de săptămâna viitoare. Reprezentanţii Altex România susţin că au negociat cu furnizorii săi acest preţ, asumându-şi adaos zero la vânzare, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor populaţiei, şi alăturându-se astfel, demersului iniţiat de eMAG.

"Săptămâna viitoare, va ajunge în ţară un lot de importuri directe, iar de atunci produsele vor fi disponibile şi în magazinele Altex şi Media Galaxy din toată ţara. Cantitatea contractată este de peste 5 milioane de măşti. Vor fi disponibile continuu şi nu vom avea niciun adaos comercial. Acesta este un moment în care primează siguranţa oamenilor şi nu costurile. Altex, ca firmă românească de tradiţie, are datoria socială să se implice direct în asigurarea bunăstării românilor. Iniţiativa eMAG este una lăudabilă, pe care o salutăm şi la care ne alăturăm. De asemenea, vom face eforturi de optimizare a achiziţiilor, astfel încât să putem veni cu preţuri şi mai mici, în perioada imediat următoare", a declarat Dan Ostahie, fondator şi CEO Altex România.

Reprezentanţii Altex România susţin că au aplicat o serie de măsuri care să prevină riscul de îmbolnăvire cu COVID-19, atât a angajaţilor cât şi a clienţilor care vin zilnic în magazinele Altex din toată ţara. Măsurile se aplică şi în cazul salariaţilor din depozite şi din centrul logistic aflat în comuna Dragomireşti- Vale (judeţul Ilfov).

Astfel, toate cele 125 de magazine Altex şi Media Galaxy din Capitală şi din ţară sunt dezinfectate şi igienizate integral, o dată la 48 de ore. Starea de sănătate a personalului este monitorizată zilnic, iar angajaţii controlează temperatura fiecărui client care intră în magazin. Totodată, atât clienţii cât şi personalul au la dispoziţie produse pentru dezinfectarea mâinilor şi hainelor.

Citește și
masca de protectie, coronavirus
Finlanda a cumpărat 2 milioane de măşti din China. Ce au descoperit autoritățile

De asemenea, toţi vânzătorii şi consultanţii de vânzări din magazinele Altex şi Media Galaxy sunt echipaţi cu măşti de protecţie şi mănuşi de unică folosinţă.

Și eMAG a anunțat că pune la dispoziție peste șapte milioane de măști, începând de joi
 

Peste șapte milioane de măști de protecție vor fi disponibile începând de joi pe eMAG, clienții pot comanda produsul fără adaos comercial, potrivit unui comunicat al companiei.

Măștile sunt disponibile în seturi de 50 de bucăți, iar pentru că interesul este extrem de mare, dar și în scopul prevenirii revânzării la preț crescut, comenzile sunt limitate la o cutie pentru fiecare client.

Lista județelor în care masca de protecție este obligatorie
 

După Galaţi, Vaslui, Maramureş şi Iaşi, începând de luni, purtarea măştilor de protecţie a devenit obligatorie şi în spaţiile publice din Călăraşi, Simeria și Botoșani.

Și șeful Direcției pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a recomandat, într-un mesaj pe Facebook, ca populația să poarte măști de protecție chiar dacă oamenii nu au simptome de infectare cu covid-19 și chiar dacă măștile nu sunt cumpărate de la farmacie.

Ministrul Economiei, despre producția de măști
 

Producţia de măşti chirurgicale româneşti poate ajunge la 1 milion de bucăţi zilnic începând din 15 aprilie, astfel că din acea dată nu vor mai exista probleme cu aprovizionarea cu măşti, a declarat, miercuri, ministrul Economiei, Virgil Popescu.

„În acest moment, exceptând fabricile de confecţii, care nu produc cu maşini automate de producţie a măştilor, există un singur producător care a pus o linie automată în producţie şi produce în momentul de faţă 120.000 - 130.000 de măşti pe zi. Din 15 aprilie, la acel producător ne putem duce la 400.000 - 500.000 de măşti zilnic, în paralel cu echipamentele automatizate comandate de compania Romarm, pe care sperăm să le punem în funcţiune tot în data de 13-14-15 aprilie, practic vom putea dubla această capacitate şi încercăm să ajungem la 1 milion de măşti zilnic”, a declarat Virgil Popescu.

Citește și...
350.000 de măști de protecție, aduse din China. Unde urmează să fie distribuite
350.000 de măști de protecție, aduse din China. Unde urmează să fie distribuite

Potrivit Unifarm, până acum avem peste o mie de tone de echipamente și materiale medicale în depozite, gata să fie distribuite către spitale și direcțiile de sănătate publică.

Finlanda a cumpărat 2 milioane de măşti din China. Ce au descoperit autoritățile
Finlanda a cumpărat 2 milioane de măşti din China. Ce au descoperit autoritățile

Autoritățile din Finlanda au achiziționat 2 milioane de măști din China, pentru a se proteja în fața coronavirusului, însă acestea nu sunt potrivite pentru utilizarea în spital.

Un magazin din România vinde 7 milioane de măști, fără adaos comercial
Un magazin din România vinde 7 milioane de măști, fără adaos comercial

Peste 7 milioane de măști de protecție vor fi disponibile începând de joi pe eMAG, clienții pot comanda produsul fără adaos comercial, potrivit unui comunicat al companiei.

BMW va începe să producă măşti faciale
BMW va începe să producă măşti faciale

Producătorul german de automobile BMW va începe să producă măşti faciale pentru a ajuta la protejarea angajaţilor proprii şi a populaţiei de răspândirea noului coronavirus, a declarat miercuri CEO-ul grupului, Oliver Zipse, transmite Reuters.

Producătorii costumelor din serialul Cernobîl donează măști și haine de protecție pentru Covid-19
Producătorii costumelor din serialul Cernobîl donează măști și haine de protecție pentru Covid-19

Producătorii de costume din spatele celebrului serial de televiziune „Cernobîl” au anunțat că vor dona măști, haine de protecție și alte echipamente medicale celor care se află acum în primele linii ale luptei mondiale împotriva coronavirusului.

Recomandări
Zece ani de închisoare pentru dezertorii armatei ruse. Vladimir Putin a promulgat legea
Zece ani de închisoare pentru dezertorii armatei ruse. Vladimir Putin a promulgat legea

Militarii care dezertează din armata rusă pot face până la 10 ani de închisoare, potrivit noilor texte de lege promulgate de președintele Vladimir Putin.

MAE român a anulat vizele mai multor cetățeni ruși. Care este motivul
MAE român a anulat vizele mai multor cetățeni ruși. Care este motivul

Ministerul român al Afacerilor Externe a anunțat că Ambasada României de la Moscova a revocat vizele a 14 cetățeni ruși care urmau să vină, luni, la București, la Conferința Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor.  

Gheorghe Dincă ar putea ieși din închisoare mai devreme. După cât timp poate fi liber
Gheorghe Dincă ar putea ieși din închisoare mai devreme. După cât timp poate fi liber

Gheorghe Dincă, autorul crimelor din Caracal și cel care a înspăimântat România, a fost condamnat, în primă instanță, la 30 de ani de închisoare.