Încă doi pacienți din salonul ATI de la Piatra Neamț au murit. Bilanțul incendiului a ajuns la 15 decese

Ultima actualizare: 22-11-2020 19:27

Încă doi dintre pacienții transferați de la Spitalul din Piatra Neamț, unde a izbucnit un incendiu acum o săptămână, au murit.

"Din cei şase pacienţi veniţi de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ am pierdut, din nefericire, patru. Erau pacienţi cu vârste de 65 de ani şi cu comorbidităţi şi care aveau infecţii cu SARS-CoV-2. Niciunul nu are probleme datorate unor leziuni provocate de arsuri. Decesele au fost înregistrate în acest sfârşit de săptămână, nu azi dimineaţă", a declarat, duminică, managerul Carmen Dorobăţ.

Cei doi pacienți care au murit, de 72 și 76 de ani, aveau și alte afecțiuni pe langă Covid și erau deja în stare gravă când au fost mutați la Spitalul din Lețcani, Iași.

În total, 6 pacienți au fost transferați când a ars secția de terapie intensivă a Spitalului din Piatra Neamț. Doar doi dintre ei mai sunt în viață, în stare gravă.

În incendiu şi-au pierdut viaţa 10 pacienţi, iar un medic şi o asistentă care au încercat salveze bolnavii din flăcări au suferit arsuri. Medicul a fost transportat la un spital din Belgia.

Care este starea de sănătate a medicului Cătălin Denciu

 

Medicul Cătălin Denciu, care a intrat în saloanele cuprinse de flăcări ca să salveze bolnavii, va putea fi vizitat de soție în Belgia, acolo unde este tratat, pentru arsuri.

Ministrul Sănătății: ”Starea este staționară, echilibrat hemodinamic și hidroelectrolitic, fac toaletele arsurilor în fiecare zi, dimineața și seara, se practică și procedurile de dializă, urmând ca săptămâna viitoare să se intervină și chirurgical pentru pentru anumite intervenții de excizie grefare, cu posibilitatea detubării lui la sfârșitul săptămânii viitoare. În decursul săptămânii viitoare va merge în Belgia soția”. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO