In urma cu 1 an, Denis Stefan salva un cal care urma sa ajunga pe mesele italienilor. Ce s-a intamplat intre timp cu Uma

Ultima actualizare: 20-12-2016 01:03

Actorul Denis Stefan a reusit sa salveze de la taiare un cal tanar, considerat de fostii proprietari prea periculos. Denis, care este pasionat de cai si dresor experimentat, a gasit iapa intr-un abator.

Fusese abuzata si era prea speriata ca sa lase pe cineva sa se apropie de ea. Insa Denis Stefan a cumparat-o, apoi cu infinita rabdare si dragoste a transformat-o dintr-un animal salbatic intr-unul nobil si disciplinat, care poate acum sa participe la competitii.

Ea e Uma. Iar aceste imagini au fost inregistrate acum un an. Speriata si periculoasa, Uma nu putea fi atunci atinsa de nimeni, pentru ca lovea cu putere pe oricine. Denis Stefan, indragitul actor din filmele romanesti: "In Familie", "Pacala se intoarce" sau Codrut din telenovela "Inima de Tigan", a gasit-o pe Uma la timp, intr-un abator si a salvat-o. Urma sa fie sacrificata in Italia.

Denis Stefan: "Am incercat sa o cumpar pentru ca am vazut ca era pe lista de valorificare sacrificare. Era considerata un cal nebun, un cal care nu putea fi calarit, nu reusisera sa-i puna saua pe ea. Era catalogata ca retiva, termen tehnic pentru un cal care nu are nicio folosinta."

Prin mainile lui Denis au trecut pana acum multi cai. I-a dresat cu dragoste si le-a aratat incredere. Asa a reusit sa-i salveze si tot asa a lucrat si cu Uma.

Denis Stefan: "Am inceput lucrul cu ea din mai, am pus saua pe ea. Primele momente cand mi-a fost teama cu ea a fost la inceput, cand nu stiam ce caracter are, de ce ii e frica, de ce e violenta. M-a si lovit de cateva ori. Am lucrat diferite tehnici de dresaj natural pe care le practicam in programul "Caii Romaniei". Nu e primul cal pe care il salvez. Insa e primul cal pe care il cumpar si il dresez personal ca fiind al meu. Investesc sentimente si vreau sa ramana la mine, vreau sa o pastrez."

Uma are cinci ani si jumatate, iar in urma cu un an trebuia sa ajunga pe mesele italienilor. Insa astfel de mangaieri au salvat-o. Acum poate participa chiar si la competitii sportive.

Denis Stefan: "Cel mai greu a fost sa o fac sa aiba incredere in oameni. Fusese abuzata. Eu am incercat sa-i arat ca poate sa aiba incredere si respect."

Denis vrea acum sa participe cu Uma la competitii in strainatate. Dar pentru asta are nevoie de multi bani si ii roaga pe cei ce vor sa-l sustina sa il contacteze pe pagina de Facebook. Povestea Umei a ajuns in presa din Europa care l-a numit pe actor omul care salveaza caii de la taiere.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO