Impact devastator între două TIR-uri în Buzău. Unul dintre șoferi nu a putut fi salvat

×
Codul embed a fost copiat

Impact devastator miercuri noapte între două TIR-uri în judeţul Buzău.

Şoferul unuia dintre vehicule a murit, iar celălalt a ajuns la spital pentru îngrijiri medicale.

Totul s-a întâmplat după ce unul dintre TIR-uri a intrat pe sensul opus şi a lovit autocamionul care mergea regulamentar.

TIR-ul încărcat cu fructe şi legume se deplasa spre Bacău. În dreptul localității Oreavu, şoferul, un bărbat de 52 de ani, a pierdut controlul volanului şi a pătruns pe sensul opus. Aici s-a ciocnit de un alt TIR încărcat cu cherestea care se îndrepta spre Bucureşti. În urma impactului violent, autotrenul cu cherestea s-a răsturnat, materialul lemnos s-a împrăştiat pe şosea, iar cabina a lovit un stâlp de electricitate. Celălalt TIR s-a oprit în gardul unei locuinţe, iar încărcătura s-a împrăştiat toată pe şosea. Localnicii au dat imediat alarma.

Martor: "O bubuitură atâta tot, am ieşit afară, omul din camionul ăsta era în picioare în camion, s-a dat jos, adică l-am dat jos din maşină, a venit salvarea, l-a luat şi l-a dus la spital".

Martor: "Am auzit odată o bubuială aşa, am ieşit afară şi am văzut TIR-urile astea aici, una într-o parte, una răsturnată aici în partea asta. A rupt un stâlp pe partea dreaptă, un stâlp aici în partea astălaltă în stânga".

Adrian Roșioru, Poliţia rutieră Buzău: "Din primele verificări efectuate la faţa locului a rezultat faptul că evenimentul rutier s-a produs pe fondul pătrunderii pe sensul opus de mers de către conducătorul autotrenului care se deplasa din direcţia Bucureşti către Vrancea".

Din nefericire, şoferul de 49 de ani din tirul cu cherestea nu a supravieţuit în urma impactului. Celălalt conducător auto a fost transportat la spital

Mihai Cristea, ISU Buzău: "Au fost întreprinse măsuri pentru asigurarea zonei de intervenţie împotriva scurgerilor de lichide combustibile. Una dintre victime a fost descarcerată şi transportată la spital".

Din cauza accidentului, Drumul european 85 a fost blocat mai bine de trei ore iar traficul s-a desfăşurat pe o rută alternativă.

Citește și...
TIR lovit de tren în Cluj. Șoferul a rupt parapetul după ce a lovit un alt autoturism
TIR lovit de tren în Cluj. Șoferul a rupt parapetul după ce a lovit un alt autoturism

Un TIR a fost lovit de tren, miercuri, în apropiere de localitatea Bologa, județul Cluj, după ce conducătorul auto a pierdut controlul volanului.

Recomandări
Olaf Scholz anunță că Germania nu va trimite avioane de luptă Ucrainei: „Nici măcar nu se pune problema”
Olaf Scholz anunță că Germania nu va trimite avioane de luptă Ucrainei: „Nici măcar nu se pune problema”

Germania nu va trimite avioane de luptă în Ucraina, a declarat cancelarul Olaf Scholz, în contextul în care Kievul solicită ca Occidentul să îi trimită şi mai mult armament pentru contracararea invaziei ruse.

Când se va încheia epidemia de gripă. Anunțul ministrului Sănătății
Când se va încheia epidemia de gripă. Anunțul ministrului Sănătății

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, duminică seară, epidemia de gripă se va încheia în două săptămâni.

Partidul cancelarului Nehammer a pierdut alegerile regionale-cheie din Austria Inferioară
Partidul cancelarului Nehammer a pierdut alegerile regionale-cheie din Austria Inferioară

După rezultate parțiale, partidul cancelarului austriac Karl Nehammer a suferit o înfrângere drastică în alegerile regionale-cheie din Austria Inferioară.