Hotelul din castel sau cum poate ambitia unui medic sa transforme o ruina intr-o fabrica de bani

Ultima actualizare: 15-01-2013 07:08

Un castel vechi de peste 600 de ani din Alba a revenit la viata, cu ajutorul unui medic din Brasov, care l-a cumparat de la stat si l-a renovat. Pasionat de istorie, proprietarul s-a straduit sa pastreze cat mai mult atmosfera de epoca.

Horele si sarbele nu s-au oprit pana in zori, iar pofta de distractie a fost cu atat mai mare, cu cat unii dintre artisti si-au sarbatorit cu acest prilej si ziua de nastere.

Daca unii doar s-au relaxat, au dansat, au mancat si au baut, altii au muncit si acum pentru a-si distra colegii.

Castelul a fost achizitionat in 1995 cand era o ruina, cu echivalentul a 45 de mii de dolari. In 2002, medicul pasionat de cavalerii templieri a mai investit 300 de mii de euro si l-a transformat in hotel.

"Este strajuit de doua stanci calcaroase pe nume Data si Bogza. Este amplasat intr-un loc strategic, dateaza din 1320 si atunci a tinut locul de cazarma militara" povesteste Camelia Goarna, administratorul hotelului.

Sunt multi cei care trec pragul hotelului - castel, oameni aflati in cautarea oazelor de liniste in mijlocul naturii.

Camerele au fost renovate in acelasi stil medieval.

"Camerele sunt cu baldachin, incearca sa pastreze aceeasi linie ca acum 600 de ani. Sunt construite din lemn masiv si piatra. Majoritatea turistilor sunt satui de conditii de lux si aici se pot relaxa si pot intalni ceva mai deosebit"

Cei interesati sa practice alpinismul sau zborul cu parapanta, o pot face in apropierea castelului, pe stancile abrupte numai bune pentru aceste sporturi.

La finalul aventurii, in apropierea castelului, oaspetii pot gusta festinul cavaleresc pregatit de un bucatar sarb. Iar la numai 40 de km departare se afla statiunea montana Baisoara, unde turistii pot practica sporturi de iarna.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO