Fosta sotie a lui Petre Roman, cel mai mare datornic la RAAPPS. Trebuie sa dea 300.000 de euro

Ultima actualizare: 10-02-2013 00:52

Guvernul a publicat joi lista datornicilor catre RAAPPS. In document figureaza fosta sotie a lui Petre Roman, Mioara Roman, si Gelu Voican Voiculescu, aflati in proces cu Regia, dar si partidele care sunt acum la guvernare sau in opozitie.

In total, vorbim despre 90 de datornici, de la care Regia Protocolului de Stat are de recuperat peste 8 milioane de euro.

Mioara Roman, fosta sotie a lui Petre Roman, este cel mai mare datornic al Regiei Protocolului de stat, cu aproape un milion si jumatate de lei, adica peste 300.000 de euro. Datoria vine din neplata chiriei de 6.200 de euro pentru o vila cu 7 camere, de peste 360 de metri patrati.

Pe locul trei, cu aproape 800 de mii de lei, se afla Gelu Voican Voiculescu. Acesta a anuntat ca nu e de acord cu noua chirie stabilita de regie, de aproape 3.500 de euro.

Pe lista datornicilor se afla si senatorul Serban Nicolae, care are de platit peste 100 de mii de euro pentru un apartament de peste 150 de metri patrati.

Indiferent de doctrina, nici partidele nu sunt bune chiriase. Organizatia PSD Bucuresti datoreaza peste 700 de mii de lei, adica aproape 200 de mii de euro, pe care s-a angajat sa-i plateasca. Si nu fac exceptie nici liberalii, conservatorii si democrat-liberalii.

Organizatia judeteana Ilfov a liberalilor datoreaza un sfert de milion de lei, cu aproape 50 de mii mai mult decat Partidul Conservator. Si PDL-istii sunt pe lista, cu datoria de 75 de mii de lei a organizatiei din Ilfov.

Sindicatele se alatura miscarii de protest prin neplata datoriilor. In fruntea topului se afla Confederatia Cartel Alfa, cu peste un milion de lei, urmata la mare distanta de Federatia Sindicatelor din Chimie si Petrochimie.

De plata datoriilor uita si oamenii care stiu bine legea. O societate de avocatura datoreaza aproape 1,3 milioane de lei. Alt avocat datoreaza doar 150 de mii de lei, iar un birou notarial are 31 de mii pentru mai mult de 150 de metri patrati.

Dar cele mai mari datorii le au totusi chiriasii societatii comerciale. Primele doua depasesc 16 milioane de lei, adica aproape 4 milioane de euro.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO