Gigi Becali, acuzat ca a mintit in scandalul cu Dragos Savulescu. Finantatorul Stelei va plati daune


Ultimul update: Marti 17 Septembrie 2013 06:51
Data publicarii: Sambata 14 Septembrie 2013 19:11
Categorie: Stiri actuale

De parca nu-i era de ajuns ca sta de luni bune dupa gratii, George Becali este pus la zid de instanta si acuzat ca a mintit in scandalul cu fostul sef al dinamovistilor, Dragos Savulescu.

Ba chiar l-a batjocorit intentionat pentru a-i sifona imaginea, spun judecatorii. Finantatorul Stelei a fost obligat sa-i plateasca 10.000 de lei daune morale, dupa ce a declarat ca Savulescu ar fi fost prins in pat cu un alt barbat.

George Becali a crezut ca afirmatiile sale despre fostul rival de la Dinamo nu ii vor aduce o condamnare. Mai ales ca a castigat prima confruntare de la Tribunalul Ilfov.

Dar Curtea de Apel Bucuresti l-a gasit vinovat.

"Afirmatiile mincinoase ale domnului Becali nu privesc niciun element de interes public, ci din contra privesc o problema considerata de societate in general ca fiind strict privata. Astfel, este evidenta reaua-credinta si intentia directa a domnului Becali de a provoca un prejudiciu de imagine." (Sursa: Curtea de Apel Bucuresti)

Dragos Savulescu ceruse doua milioane de euro daune morale, insa instanta a considerat ca zece mii de lei sunt suficienti.

Important este ca instanta i-a dat castig de cauza lui Savulescu in fata lui Becali.

"Referirile la orientarea sexuala a unei persoane pot crea un prejudiciu reputatiei acestuia, in contextul in care sunt facute cu un scop batjocoritor, de natura a induce publicului o imagine eronata asupra personalitatii persoanei respective si in contradictie cu maniera publica in care era cunoscuta". (Sursa: Curtea de Apel bucuresti)

Asadar, e 1-1 in razboiul Becali - Savulescu. Confruntarea finala va avea loc in aceasta toamna la Instanta Suprema. George Becali si-a cerut intre timp scuze, dar spera sa castiga procesul.

VIDEO PROTVPLUS.RO