Dosarul Transferurilor. Pedepse cu executare: Copos-5 ani, MM-4 ani, Borcea-7 ani, I. Becali-8 ani


Ultimul update: Joi 15 Noiembrie 2012 06:44
Data publicarii: Luni 12 Noiembrie 2012 16:12
Categorie: Stiri actuale

Patronul FC Rapid, George Copos, a fost condamnat de catre Curtea de Apel Bucuresti la 5 ani de inchisoare cu executare, in "Dosarul Transferurilor", in care fusese achitat in prima instanta.

18.07 Fostul fotbalist şi agent de jucatori Gheorghe Popescu a declarat, luni, la Sport.ro, ca se considera nevinovat fata de acuzatiile aduse in Dosarul Transferurilor si a lasat sa se inteleaga ca singurul lucru pe care il regreta este faptul ca a imbratisat la un moment dat activitatea de impresar.

Intrebat daca are vreun regret cu privire la modul cum a actionat in acest caz, Popescu a raspuns: "Ma consider nevinovat. Atat timp cat ma consider nevinovat... Daca ma intrebati acum sa nu fi facut impresariat, da. Eu imi asum si lucrurile bune si lucrurile mai putin bune pe care le-am facut. Ma refer de-a lungul timpului, in general... Am avut si hotarari inspirate si unele mai putin inspirate. Important este sa ni le asumam cand sunt greseli, dar cand nu sunt greseli sa incercam sa dovedim ca nu sunt asa. Lucrurile se pot indrepta, sa asteptam decizia finala."

Popescu a precizat ca avocatii sai vor face recursa la decizia Curtii de Apel Bucuresti, care l-a condamnat, luni, la trei ani de inchisoare si interzicerea unor drepturi timp de doi ani, pentru inselaciune, decizie cu suspendare, in Dosarul Transferurilor.

17.50 Fostul acţionar al cluburilor Dinamo si Universitatea Craiova, Gigi Netoiu, a declarat, la Dolce Sport, ca sentintele dictate luni, de Curtea de Apel Bucuresti in Dosarul Transferurilor, sunt exagerate si nu se justifica pe baza probelor existente.

"Nu exista nicio proba. Nu poti sa te joci cu asemenea lucruri si sa dai 7-8 ani de inchisoare. De trei ani si jumatate, nu au venit cu niciun fel de proba. Nu s-a demonstrat ca au fost bani luati de vreo persoana, nu s-a facut vreo plangere de catre cluburi", a spus Netoiu.

17.28 Presedintele clubului Gloria Bistrita, Jean Padureanu, condamnat, luni, de Curtea de Apel Bucuresti, la trei ani de inchisoare cu suspendare, a declarat pentru MEDIAFAX ca decizia este extrem de exagerata si a precizat ca in mod sigur va face recurs.

"Este o decizie nedreapta si extrem de exagerata fata de faptele care sunt la dosar. In cazul meu totul a fost clar. Exista propunere pentru transfer si banii care au intrat toti in casieria clubului. Institutiile statului au verificat acest lucru la vremea respectiv si totul a fost in regula. Eu nu vreau sa ma bag sa acuz pe nimeni, dar nu stiu pe ce baza, pe ce inscrisuri s-a luat aceasta hotarare. Probabil asa a gandit aceasta instanta, dar avocatul meu cu siguranta va face recurs", a spus Padureanu.

17.26 Impresarul de jucatori de fotbal Victor Becali a declarat, luni, la Sport.ro, ca va respecta decizia Curtii de Apel Bucuresti, care l-a condamnat la sapte ani de inchisoare in Dosarul Transferurilor, si va face recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie la aceasta hotarare.

"Vom discuta cu avocatii sa pregateasca recurs. Ce pot sa spun altceva? Nu stiu daca intr-un rechizitoriu se poate spune ca este foarte probabil ca banii sa fi ajuns la Ioan si Victor Becali. Trebuia sa existe o demonstratie a unui circuit financiar. Poate fi condamnat un om la sapte ani pentru ca «este foarte probabil» si pentru ca exista un prejudiciu estimat? Prejudiciul nu poate fi estimat, trebuie sa fie cert. Nu am alta posibilitate decat sa respect sentinta si sa urmez caile legale. Nu ni s-a aprobat o expertiza financiar-contabila. Nu stiu de ce. Mergem sa ne dovedim nevinovatia in alta parte. Stiu ca in zece zile trebuie depus recurs, dar mai intai trebuie sa vina motivarea deciziei", a spus Victor Becali.

In acelasi dosar, presedintele Gloriei Bistrita, Jean Padureanu, a primit 3 ani de inchisoare cu suspendare.

Managerul Stelei, MM Stoica, a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare.

Fostul actionar al lui Dinamo, Cristi Borcea, a primit o pedeapsa si mai mare: 7 ani de inchisoare cu executare. Un alt fost actionar al "cainilor rosii", Gigi Netoiu, a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare.

Impresarul Giovanni Becali a primit 8 ani de inchisoare cu executare, in timp ce fratele lui, Victor, a fost condamnat la 7 ani de inchisoare cu executare.

Fostul international si impresar Gica Popescu a fost si el condamnat - 3 ani de inchisoare cu suspendare.

Deciziile nu sunt definitive si pot fi contestate la instanta suprema.

VIDEO PROTVPLUS.RO