Garden Party la Palatul Elisabeta. Sute de invitați au sărbătorit Ziua Regalității


Ultimul update: Vineri 10 Mai 2019 20:16
Data publicarii: Vineri 10 Mai 2019 18:16
Categorie: Stiri actuale

Ani de zile dupa Revoluție, oamenii au scandat pe 10 mai numele Regelui Mihai. Căci ziua regalitatii, care odinioară, inainte de venirea comuniștilor, era Ziua naționala a României, a marcat multe generații.

10 mai este Ziua Regalității și, probabil, singura zi din an când sunt atât de multe persoane în curtea Palatului Elisabeta. Sunt câteva sute de oameni care participă la această sărbătoare. Mulți dintre ei sunt veniți din alte județe ale țării, precum și din Republica Moldova.

A existat și un moment artistic. Orchestra Armatei Române a interpretat imnul regal, precum și marșul regelui Carol I.

Majestatea sa Margareta, custodele Coroanei, principele Radu și principesele Elena, Sofia și Maria au salutat invitații de la balconul palatului. Membrii familiei regale vor coborî în curtea Palatului Elisabeta, pentru a saluta invitații și pentru a sta de vorbă cu ei.

Printre cei veniți sunt și autorități locale, diplomați și demnitari ai statului român.

În curtea palatului este și o interesantă paradă de pălării, pentru că invitații au avut de respectat un dress code, este vorba despre ținute de zi și pălării, pentru femei, iar pentru bărbați, costume de culoare închisă și cravată.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO