Gafa diplomatică comisă de Carmen Dan. Cu cine l-a confundat pe Matteo Salvini. FOTO

Ultimul update: Marti 23 Octombrie 2018 15:28
Data publicarii: Marti 23 Octombrie 2018 15:24
Categorie: Actualitate
carmen dan

Ministrul român de Interne, Carmen Dan, l-a confundat pe omologul său italian, Matteo Salvini cu premierul Italiei, Giuseppe Conte. Gafa a fost făcută într-o postare pe Facebook.

„Onorată să primesc vizita președintelui Consiliului de Miniștri, ministru de interne al Republicii Italiene, Matteo Salvini, la Ministerul Afacerilor Interne, Romania. Chiar dacă este o întrevedere scurtă, de numai câteva ore, sper să fie una fructuoasă!”, a scris Carmen Dan pe Facebook.

Postarea a fost corectată la scurt timp.

„Onorată să primesc vizita vicepreședintelui Consiliului de Miniștri, ministru de interne al Republicii Italiene, Matteo Salvini, la Ministerul Afacerilor Interne, Romania. Chiar dacă este o întrevedere scurtă, de numai câteva ore, sper să fie una fructuoasă!”, a scris Carmen Dan pe Facebook.

Cooperarea bilaterală în domeniul securităţii şi în contextul deţinerii de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene s-a numărat printre subiectele discutate de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, cu vicepreşedintele Consiliului de Miniştri şi ministrul de Interne al Republicii Italiene, Matteo Salvini, scrie Agerpres.

"Am agreat împreună că în Uniunea European avem nevoie de mai multă colaborare şi încredere, iar acestea se clădesc prin dialog şi cunoaştere reciprocă. Am subliniat modul în care comunitatea de români din Italia şi comunitatea de italieni din România reprezintă un liant puternic şi contribuie la dezvoltarea economică şi socială a ţărilor noastre", a declarat Carmen Dan, marţi, după întâlnirea cu oficialul italian, la sediul MAI.

Ea consideră că este firesc să existe un dialog constant între cele două guverne pentru binele comunităţilor din România şi Italia.

"Ştiu că guvernul italian este foarte preocupat de combaterea criminalităţii. I-am reconfirmat colegului meu toleranţa noastră zero faţă de criminalitate şi disponibilitatea de a continua cooperarea eficientă dintre forţele noastre de ordine pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii. Aşadar, atunci când vorbim de infracţionalitate, lucrurile sunt clare: autorii faptelor penale trebuie traşi la răspundere indiferent de cetăţenia acestora, de aceea ne exprimăm întreg sprijinul nostru şi îl asigur încă odată pe ministrul Salvini de totala cooperare a autorităţilor de aplicare a legii din România", a mai spus Carmen Dan.

În opinia sa, România dispune de toate instrumentele necesare pentru consolidarea cooperării poliţieneşti, atât prin intermediul ataşaţilor de afaceri interne, cât şi în ceea ce priveşte continuarea trimiterii în misiune în Italia a poliţiştilor români. În cel mai scurt timp, un alt ataşat de interne va fi trimis la Roma.

"Contextul în care România va deţine Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene va fi unul complex, marcat de multiple provocări. Ne vom concentra pe avansarea dosarelor care pot aduce rezultate tangibile pentru cetăţenii europeni. Preşedinţia română nu va avea o misiune uşoară, dar va fi pe deplin angajată să acţioneze ca un veritabil mediator imparţial şi un facilitator de consens", a afirmat Carmen Dan.

La rândul său, Matteo Salvini a dat asigurări în numele guvernului italian că relaţia dintre cele două ţări nu va putea decât să se îmbunătăţească.

"Suntem ţări de frontieră şi aşteptăm ca Europa să-şi aducă o contribuţie la îmbunătăţirea securităţii interne. Comunitatea română din Italia este mai mare de un milion de persoane şi este evident că greşelile celor puţini nu trebuie să se răsfrângă asupra celorlalţi şi mulţumesc autorităţilor române, serviciilor de securitate care au şi-au adus contribuţia la identificarea urmăriţilor", a declarat Matteo Salvini.

El a adăugat că se are în vedere organizarea unei întâlniri cu miniştrii de Justiţie din cele două ţări, pentru aprofundarea subiectului supraaglomerării din închisori cu care se confruntă România şi Italia.

carmen dan Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
carmen dan gafa Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV Agerpres

Ministrul de interne italian, la Bucureşti. Ce a spus în trecut despre români şi romi
Ministrul de interne italian, la Bucureşti. Ce a spus în trecut despre români şi romi
Carmen Dan vrea să-l facă general pe colonelul Paraschiv, ”dirijorul în alb” la protestele din 10 august
Carmen Dan vrea să-l facă general pe colonelul Paraschiv, ”dirijorul în alb” la protestele din 10 august
VIDEO PROTVPLUS.RO
proiect oradea
Oraşul care a înflorit cu bani de la UE. A luat 86% din fondurile alocate primăriilor
”Grădinarii" care aprovizionau Capitala cu droguri. Cum au ajuns de la castraveţi la canabis
Anchetă la un sediu de poliție, după ce peste 20.000 de pachete de țigări au dispărut
Plângere împotriva lui Florin Iordache, pentru gestul făcut în plenul Camerei Deputaţilor
Eurostat: România a avut o rată a inflației de 4,2%, a doua din UE
Proiectul de exploatare auriferă cu cianuri de la Certej, amânat. Ce spun autoritățile
Incendiu
O fabrică de mobilă a fost mistuită de flăcări uriaşe
Cum a fost prins inspectorul Antidrog din Constanța, care a sărit pe geam în timp ce era audiat
Bucureștiul, piața de desfacere pentru canabis a unor traficanți de droguri
Bărbat din Dâmbovița, plângere la Poliție. Ce i-au făcut în dormitor fosta iubită și prietena ei
Ponta: ”Ordonanța privind Fondul Suveran de Investiţii este neconstituţională”
Misiune aeriană de salvare în condiţii meteorologice extreme simulată de piloți români