Fregata "Regele Ferdinand", gata sa plece la razboiul din Libia

Ultima actualizare: 01-11-2012 18:25

Fregata "Regele Ferdinand" face ultimele pregatiri pentru a ridica ancora din Portul Constanta. Cei peste 200 de militari romani vor pleca vineri dimineata spre Marea Mediterana, unde vor intra in componenta fortei NATO implicata in conflictul din Libia.

Plecarea Fregatei "Regele Ferdinand" in misiunea internationala NATO din Libia a fost decisa de CSAT.  Marinarii romani vor fi implicati in operatiuni de blocare a oricarei nave suspecte aflata in dreptul coastelor Libiei, dar va veghea si la respectarea embargoului impus de NATO

La bordul fregatei se vor afla 205 militari si doi ofiteri de stat major din fortele navale. Costul misiunii a fost estimat la 4,5 milioane de euro pentru o perioada de trei luni, banii necesari fiind directionati din bugetul Ministerului Apararii Nationale.

Ultima misiune internationala a fregatei "Regele Ferdinand" sub comanda comandorului Mihai Panait, a fost in noiembrie 2010, la operatiunea Active Endevour, tot in Mediterana.

Armamentul navei este alcatuit din tun super-rapid 76 mm, instalatii de lansare torpile, sistem de comanda asistat de calculator, instalatii de bruiaj pasiv, sisteme de lupta electronica si noua sisteme radar.

Razboiul din Libia pas cu pas. Primele doua zile

Vezi VIDEO. Ghaddafi a defilat triumfator prin Tripoli


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO