Antonie Solomon, condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare. Fostul primar a ajuns in arest

×
Codul embed a fost copiat

Fostul primar al Craiovei Antonie Solomon a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul de coruptie.

Updatesambata, 21 septembrie:

Fostul primar al Craiovei, deputatul PP-DD Antonie Solomon, a ajuns vineri seara dupa gratii, dupa ce a fost condamnat definitiv la trei ani de inchisoare cu executare.

Acesta a primit vestea in Parlament si a spus ca se va preda politiei din Craiova. Cand a ajuns acasa insa, oamenii legii il asteptau deja.

Tot vineri seara, si Cornel Penescu, condamnat in acelasi dosar, s-a prezentat la arestul IPJ Arges.

Citește și
Antonie Solomon
Fostul primar al Craiovei Antonie Solomon a demisionat din toate functiile detinute in UNPR
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

Antonie Solomon a ajuns la sediul politiei vineri seara, in jurul orelor 22, insotit de oamenii legii care l-au asteptat acasa.

"-Sunteti dezamagit?

-Dezamagit...? Bine ca s-a terminat calvarul pana la urma. De trei ani de zile tot pe drumuri, asa ca...Asta este. Respect decizia Inaltei Curti de Casatie Si Justitie, chiar daca nu imi convine, dar nu fac comentarii. Asa ca o sa-mi petrec o perioada de timp la penitenciar, dupa care o sa revin langa familie. Dar nu la primarie sau la viata publica", a declarat Antonie Solomon.

Fostul primar a marturisit ca ii va fi greu sa stea departe de familie.

"Cum a reactionat familia? Familia mea? Nu mai comentez. Mi-e dor deja de nepotul meu...gata!"

Solomon a fost condamnat la trei ani de inchisoare intr-un dosar in care a fost acuzat ca a primit 50 mii de euro mita.

Din pedeapsa data de instanta suprema, se va scadea insa perioada pe care fostul primar a petrecut-o in arest in 2010.

"Persoana va fi introdusa in centrul de detentie din cadrul IPJ DOlj, iar in perioada urmatoare va fi transferat la penitenciarul de maxima siguranta Craiova", a precizat Alin Apostol, purtatorul de cuvant al IPJ Dolj.

Tot aseara s-a predat si omul de afaceri Cornel Penescu. Acesta a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare in acelasi dosar, fiind acuzat de dare de mita. El s-a prezentat la arestul IPJ Arges, insotit de sotie, de fiul sau si de frate.

vineri, 20 septembrie:

ORA 16:40 Solomon: Sunt in Bucuresti, merg direct la Craiova ca sa ma predau.

Antonie Solomon a declarat ca se afla in Bucuresti si ca urmeaza sa mearga la Craiova, pentru a se preda si a fi incarcerat.

ORA 16:20 Decizia definitiva a fost luata vineri de instanta suprema, aceeasi pedeapsa fiind dispusa in cazul omului de afaceri Cornel Penescu.

Un complet de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a judecat, vineri, recursurile fata de condamnarile decise in 11 iulie de un complet de trei magistrati ai aceleiasi instante.

Toate recursurile inculpatilor au fost respinse ca nefondate, astfel ca Solomon, Penescu si celelalte doua persoane judecate raman cu pedepsele dispuse anterior de ICCJ.

In 11 iulie, fostul primar al Craiovei Antonie Solomon si omul de afaceri Cornel Penescu au fost condamnati de instanta suprema la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul de coruptie.

Conform hotararii din 11 iulie, Solomon, in prezent senator PPDD, a fost condamnat la trei ani de inchisoare si trei ani de interzicere a unor drepturi, pentru luare de mita.

ICCJ a dispus atunci condamnarea fostului primar si la un an de inchisoare pentru fals intelectual, acesta urmand sa execute pedeapsa cea mai grea, respectiv trei ani de inchisoare si trei ani de interzicere a unor drepturi.

Tot in cazul lui Solomon, instanta a dispus confiscarea sumei de 50.000 de euro, reprezentand suma luata de acesta drept mita.

Cornel Penescu a primit atunci tot trei ani de inchisoare cu executare, pentru dare de mita.

Dragos George Stancu a fost condamnat la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare, pentru dare de mita. Instanta a stabilit in cazul acestuia un termen de incercare de trei ani si sase luni.

Gheorghita Pieca a primit o pedeapsa de un an de inchisoare cu suspendare pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, cu un termen de incercare de trei ani.

Instanta a mai dispus mentinerea sechestrului pentru suma de 50.000 de euro ridicata de procurori de la domiciliul lui Solomon, in cazul celorlalti inculpati fiind ridicata masura asiguratorie asupra bunurilor mobile si imobile.

ICCJ mai hotarat anularea inscrisurilor falsificate, respectiv a autorizatiei de construire nr. 303/16.03.2006 si a procesului verbal de receptie partiala datat 27.03.2006 intocmit de inculpatul Pieca.

In acest dosar, Antonie Solomon este acuzat ca ar fi primit 50.000 de euro mita de la Cornel Penescu, actionar principal al firmei PIC din Pitesti, pentru a-i facilita acestuia diverse servicii in Craiova.

Procesul a inceput la Tribunalul Arges, iar apoi a fost stramutat la Tribunalul Galati, in iulie 2010, si a ajuns la instanta suprema in februarie 2013, dupa ce Solomon a devenit senator.

 

 

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Fostul primar al Craiovei Antonie Solomon, condamnat la trei ani de inchisoare cu executare
Fostul primar al Craiovei Antonie Solomon, condamnat la trei ani de inchisoare cu executare

Solomon a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul de coruptie, potrivit unei decizii luate joi de instanta suprema, aceeasi pedeapsa fiind dispusa in cazul omului de afaceri Cornel Penescu.

Fostul primar al Craiovei Antonie Solomon a demisionat din toate functiile detinute in UNPR
Fostul primar al Craiovei Antonie Solomon a demisionat din toate functiile detinute in UNPR

Fostul primar al Craiovei Antonie Solomon a demisionat din toate functiile detinute in UNPR, motivand ca a obtinut un scor mic la alegerile locale si a pierdut Primaria in fata Liei Olguta Vasilescu.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.