Fostul politist condamnat in dosarul ucigasului studentei japonezei a fost incarcerat

Ultima actualizare: 11-10-2013 06:57

Gica Stefanache, condamnat definitiv la 4 ani de inchisoare pentru ca l-a favorizat pe Nicolae Vlad intr-un dosar in care acesta era acuzat de viol si violare de domiciliu, a fost ridicat de acasa, de politistii ilfoveni si dus in Arestul Politiei.

Gica Stefanache a fost ridicat de acasa de politistii Serviciului Urmariri din IPJ Ilfov, in baza mandatului de executare a pedepsei primit de la instanta, fiind dus in Arestul Politiei Capitalei, unde va face vizita medicala, dupa care va fi transferat la un penitenciar.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie l-au condamnat, luni, pe politistul Gica Stefanache la patru ani de inchisoare cu executare. Decizia este definitiva, fiind dispusa de judecatori in dosarul in care Gica Stefanache, ofiter de politie judiciara la Politia Orasului Otopeni la data comiterii faptelor, a fost judecat pentru fals intelectual, fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals, abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, fapte comise de acesta in instrumentarea unui dosar penal inregistrat la Parchetul Judecatoriei Buftea in care era cercetat Nicolae Vlad, prin care l-a favorizat.

Politistul a avut de solutionat un dosar in care se faceau cercetari legate de faptul ca, in noaptea de 19 spre 20 iulie 2012, Nicolae Vlad a intrat, prin spargerea unui geam, in locuinta unei femei in varsta de 75 de ani, imobilizata la pat, care locuia singura, in localitatea Balotesti, judetul Ilfov, iar prin exercitarea de violente a intretinut acte sexuale cu aceasta. Cauza investigata de ofiterul Gica Stefanache avea ca obiect infractiunile de viol, violare de domiciliu si distrugere savarsite de Nicolae Vlad.

Prin sentinta de luni a instantei supreme, Nicolae Vlad, ucigasul studentei japoneze Yurika Masuno si al altor doua femei, a fost condamnat definitiv la inchisoare pe viata.

In 8 noiembrie 2012, Nicolae Vlad si Gica Stefanache au fost trimisi in judecata de procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Nicolae Vlad a fost acuzat ca, in seara zilei de 15 august 2012, ar fi abordat-o pe japoneza Yurika Masuno, in varsta de 20 de ani, in incinta Aeroportului "Henri Coanda" Otopeni-Bucuresti, oferindu-si ajutorul pentru a-i gasi un taxi care sa o duca la Gara de Nord, de unde aceasta ar fi trebuit sa ia un tren catre Craiova. Doua zile mai tarziu, in 17 august, in locul respectiv a fost descoperit cadavrul studentei, acoperit cu frunze si prezentand urme de violenta.

In 19 august 2012, Nicolae Vlad a fost arestat preventiv, el negand in fata anchetatorilor ca ar fi ucis-o pe japoneza.

Potrivit raportului medico-legal, moartea tinerei a fost violenta, fiind cauzata de o asfixie mecanica prin comprimare buco-cervico-toracala.

De asemenea, rechizitoriul intocmit de procurori a relevat si alte fapte de mare violenta savarsite de Nicolae Vlad, fiind acuzat de uciderea altor doua femei, dar si de cinci talharie, sapte violuri si violari de domiciliu, lipsire de libertate in mod ilegal, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii si linistii publice, loviri si alte violente si distrugere. Nicolae Vlad este acuzat ca ar fi intrat in locuintele unor femei in varsta, unele fiind imobilizate la pat, pe care le-a batut, le-a violat si le-a talharit.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO