Focar de Covid-19 la Spitalul Cernavodă. Patru angajate de la laborator au fost infectate

Ultima actualizare: 01-09-2020 15:51
Focar de coronavirus la un renumit spital din București. Cum a reușit o asistentă să-și infecteze colegii
Inquam/ Virgil Simonescu

DSP Constanţa a anunţat, marţi, că a fost declarat focar de COVID-19 la Spitalul Orăşenesc Cernavodă, după ce patru angajate ale laboratorului de analize au fost infectate la sfârşitul săptămânii trecute, a informat Prefectura Constanţa.

Conform sursei citate, pacientele provenite din focarul de COVID-19 de la Spitalul Cernavodă sunt internate la Spitalul Municipal Medgidia, iar contactele celor patru persoane infectate sunt în carantină.

"DSP Constanţa a făcut o anchetă epidemiologică, iar personalul din laborator a fost testat şi toate rezultatele au ieşit negative, astfel că activitatea laboratorului nu este afectată", a precizat Prefectura Constanţa.

Totodată, DSP Constanţa a anunţat înregistrarea, în cursul zilei de marţi, a încă două decese la pacienţi infectaţi cu COVID-19. Este vorba despre decesul unui bărbat în vârstă de 52 de ani, din Constanţa, cu comorbidităţi (hipertensiune arterială, obezitate grad III, diabet zaharat tip II), decedat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi a altuia de 69 de ani, tot din Constanţa, având comorbidităţi (insuficienţă cardio-respiratorie şi bypass coronarian), decedat la Spitalul Municipal Medgidia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO