Firea, în cazul SUV-urilor de lux achiziționate de Energetica. Nu le consideră necesare

03-12-2019 20:45

gabriela firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, va sancționa conducerea Energetica pentru achiziția a trei autovehicule SUV, conform unui comunicat de presă emis de Primăria București.

„Primarul General, Gabriela Firea, a sancționat conducerea Companiei Municipale Energetica, în urma achiziției a trei autoturisme cu tracțiune integrală. Deși realizată cu respectarea prevederilor legale și în deplină transparență, achiziția nu este oportună, în opinia edilului-șef”, se menționează în comunicatul PMB.

Primarul consideră că situația ar putea fi remediată prin vânzarea SUV-urilor abia cumpărate.

Gabriela Firea: „Nu sunt de acord cu astfel de achiziții, pe care nu le consider absolut necesare pentru o companie municipală. În consecință, am solicitat remedierea acestei situații, eventual prin vânzarea lor și achiziția unora mai potrivite pentru domeniul lor de activitate.”

Totodată, Primarul General a dispus realizarea unei analize minuțioase a tuturor achizițiilor companiei Energetica, anunță PMB.

Cu 40 de minute înainte de acest comunicat, Primăria a emis un altul, prin care sublinia că această achiziție era necesară și că se afla pe lista de investiții aprobată.

„Pentru a-și putea realiza obiectul de activitate pentru care a fost înființată, Compania Municipală Energetica București a inițiat, în anul 2018, o serie de achiziții necesare asigurării dotării specifice. Dotarea parcului logistic cu autoutilitare, autovehicule, echipamente, utilaje și alte subansamble va face posibilă realizarea obiectivelor asumate pentru anul 2020, inclusiv a celor de mare urgență din domeniul modernizării sistemului de termoficare al Capitalei”, anunță PMB prin intermediul primului comunicat.

În ambele comunicate, PMB a menționat că „în anul 2020, Compania Municipală Energetica București va demara cel puțin 3 șantiere consecutive – Piața Bobocica, Drumul Taberei și Ferentari - pentru modernizarea rețelei de termoficare a Capitalei”.

Pentru cele trei mașini, compania de stat plătește 380.000 RON firmei BRODMI SRL, contractul fiind încheiat pe 29 octombrie 2019, conform newsweek.ro. Printre specificațiile celor trei SUV-uri se numără pilot automat, scaune și volan încălzite, încărcare telefon wireless și volan și schimbător de viteze îmbrăcate în piele.

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO