De ce stătea în spatele microbuzului fetița de 12 ani care a murit după ce a căzut


Ultimul update: Marti 19 Februarie 2019 22:17
Data publicarii: Marti 19 Februarie 2019 21:56
Categorie: Stiri actuale
ambulanta

Un episod șocant, înregistrat la Zalău, ne arată, încă o dată - dacă mai era nevoie - că transportul în comun din România, se face în condiții de ev mediu, iar din această cauza, se petrec lucruri inimaginabile.

O copilă de 12 ani a murit după ce a căzut dintr-un microbuz. S-a așezat în spate, iar ușile vehiculului s-au deschis în mers. Fetiță s-a dezechilibrat și a căzut pe un bulevard, din centrul orașului.

Copila ieșise de la școală și urcase într-un microbuz, pentru a ajunge acasă, într-un sat de lângă Zalău.

Polițiștii spun că, legal, în vehicul pot urca 15 pasageri, dar în această cursă erau mai mulți. Fata s-a așezat în spate, pe un taburet improvizat.

Comisar-șef Bogdan Oltean, șeful Biroului Rutier Zalău: "Având persoane în plus, în afară capacității din certificatul înmatriculat al microbuzului, din cauza faptului că domnul conducător auto nu a asigurat corespunzător ușile din spate, o minoră care stătea în spatele scaunelor normale ale microbuzului, un taburet, adică un loc improvizat, a căzut când s-a deschis ușa din spate pe carosabil."

Victima a rămas din păcate inconștientă zeci de minute.

Căpitan Lucian Jacodi, purtătorul de cuvânt al ISU Sălaj: "Echipajul SMURD, ajuns la față locului, a găsit pacienta, o fetiță de 12 ani, în stop cardio-respirator. Împreună cu un echipaj al ambulanței a efectuat manevre de resuscitare, însă din nefericire pacienta nu a răspuns manevrelor și după 60 de min a fost declarată decedată."

Anchetatorii au verificat starea tehnică a microbuzului, care aparține unei firme autorizate de transport în comun. Potrivit polițiștilor, la volan era chiar administratorul firmei.

Comisar-șef Bogdan Oltean, șeful Biroului Rutier Zalău: "În cazul în care vor identifica anumite ilegalități vor fi sancționați contravențional. Nu putem să stabilim, n-am stabilit câți oameni aveau în plus, întrucât cursa fiind regulată, se face pe baza legitimațiilor de călătorie și a abonamentelor, și nu au lista de pasageri."

"- Toată lumea care face naveta se plânge, bagă în plus în microbuz.
- Copiii stăteau înghesuiți de fiecare dată?
- Vă dați seama."

"Is niște jafuri, niște scaune improvizate."

Anchetatorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Incidentul vine la doar o lună după ce, în Ploiești, o adolescentă a căzut prin geamul desprins al unui autobuz. Atunci tânăra a scăpat, ca prin minune, cu viață, dar a rămas cu leziuni grave. Familia fetei cere despăgubiri de un milion de euro de la societatea de transport public din Ploiești.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO