Femeia de 30 de ani care s-a aruncat în râu, în Alba, a născut în urmă cu două luni. Ar fi avut o depresie
Apar noi detalii despre femeia de 30 de ani din Alba Iulia, care a născut în urmă cu două luni și care a făcut un gest necugetat, fiind găsită în apele reci ale unui râu.
Starea ei este critică, iar medicii se străduiesc să o menţină în viaţă. Una dintre ipotezele luate în calcul este că femeia trecea printr-o depresie post-natală, nediagnosticată şi netratată. Specialiştii trag un nou semnal de alarmă: sprijinul terapeutic este esenţial în astfel de cazuri.
După ce au fost alertați de trecători că o tânără a căzut în apele râului Ampoi, care traversează Alba Iulia, salvatorii au avut o misiune contra cronometru.
Alegeri 2024
20:49
Cote LIVE: Elena Lasconi 64%, Călin Georgescu 36%. Site-ul care l-a dat pe Trump președinte pune la bătaie o sumă uriașă
20:39
Kelemen Hunor: Coaliţia are scopul de a asigura o stabilitate politică şi de a-i izola pe cei cu ideologii neolegionare
19:36
Elena Lasconi: USR anulează Manifestaţia Pro-Europa de joi din Piaţa Victoriei. Care este motivul
19:19
Demers fără precedent pentru România. Ce transmit românilor cei mai importanți oameni de afaceri din țară
Plutonier Alexandru Crișan, purtător de cuvânt ISU Alba: "A fost găsită foarte repede de forțele de intervenție. S-au început manevrele de resuscitare de către echipajul medical."
Inima femeii a reînceput să bată şi a fost transportată, în comă profundă, la spitalul județean de urgență din Alba Iulia, la Terapie Intensivă. Medicii fac tot posibilul să o salveze, însă, prognosticul rămâne rezervat.
Dr. Silviu Tuzeș, șef secție AŢI Spitalul Județean de Urgență Albă: "Hipotermie și cu insuficiență respiratorie acută fiind protezată mecanic, extrem de gravă.”
Tânăra a născut cu două luni în urmă, iar familia se roagă pentru o minune.
În tot acest timp, specialiștii trag un semnal de alarmă în privința depresiei postanatale. Le încurajează pe mamele care tocmai au născut, să vorbească deschis despre stările emoţionale prin care trec şi să ceară ajutor.
Dr. Ovidiu Roșca, șef secție de psihitarie Spitalul Județean de Urgență Albă: "După naștere sunt prezente mai multe tulburări care majoritatea de natură depresivă, dar pot fi și tublurări psihotice care produc o tulburare a comportamentului post-partum și pot duce la accidente severe atunci când nu sunt văzute la timp, când nu sunt tratate la timp, semnele comportamentul nefiresc, stări de agitație, neliniște."
Potrivit unui proiect de lege adoptat de Camera Deputaților, și trimis spre promulgare președintelui, mamele ar putea merge gratuit la psiholog de șase ori, timp de patru luni. În prezent, consilierea psihologică se face doar în maternități, în zilele pe care mamele le petrec în spital, imediat după naștere.