Familie suspectă de Covid-19, blocată cu bunica moartă în casă. DSP a refuzat inițial să îi testeze

Ultima actualizare: 01-11-2020 11:34
Crista Bilciu
Facebook / Crista Bilciu

O familie din Târgu Mureș, cu simptome de Covid-19, este blocată în casă alături de bunica decedată. DSP a refuzat să îi testeze, iar în absența unui diagnostic nu pot suna nici la pompele funebre.

Este situația regizorului Crista Bilciu, a povestit pe pagina sa de Facebook că în urmă cu câteva zile, familia sa a dezvoltat simptome de Covid-19 - febră și lipsa gustului și a mirosului - însă DSP a refuzat să îi testeze, pentru că nu sunt contacți direcți ai unui caz pozitiv.

Aceștia au ales să se trateze singuri, acasă, însă bunica femeii a murit între timp, iar fără un test pentru Covid, nu pot chema pompele funebre. „Suntem blocați în sistem. Noi suntem la Târgu-Mureş, bunica e cu noi în cameră”,a scris Crista Bilciu.

„Bunica mea a murit în noaptea asta. Noi avem Covid: mama, tata, eu. Şi bunica. Acum câteva zile, medicul de familie, auzind că avem febră, lipsă totală de gust şi de miros, a zis să sunăm la DSP, pentru că sigur e Covid. DSP a zis să ne testăm pe banii noştri la privat. Le-am spus că pensiile alor mei de 700-1000 lei sigur nu fac față la atâtea teste Covid. Nu ne-am testat, am preferat să cumpăr medicamentele şi vitaminele din protocolul de Covid. Acum bunica a murit. Cei de la 112 au zis să contactez DSP-ul. DSP nu mă crede că avem Covid, în continuare nu ne testează dacă nu suntem contacți direcți cu cineva care are test. Eu nu pot suna la pompe funebre fără dovadă de Covid şi nu cred că ar fi bine să mint că nu avem. Suntem blocați în sistem. Noi suntem la Târgu-Mureş, bunica e cu noi în cameră, dar medicul ei de familie e la țară într-o comună de unde e bunica,nu poate fi contactată decât prin dispensar, care e închis până luni. Şi noi nu putem dovedi că avem şi că avea Covid. Ce ne facem? Să mă ajute cineva care ştie ce e de făcut”, a scris Crista Bilciu pe Facebook.

Ulterior, ea a precizat că a fost contactată de prefectul județului Mureş şi şeful DSP Mureş. „Cred că se rezolvă”, a mai scris eafemeia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO