Exmatriculat pentru ca ar fi respins avansurile unui preot. Scandal sexual la Facultatea de Teologie

student la teologie exmatriculat

Scandal cu iz sexual la Facultatea de Teologie din Alba Iulia. Un student de 22 de ani, din Bacau, spune ca a fost exmatriculat,
dupa ce a respins avansurile facute de un preot de la manastirea Calapodesti.

Conducerea facultatii il apara pe prelat si afirma ca tanarul a fost dat afara pentru comportamentul nepotrivit pe care acesta l-a avut de-a lungul timpului.

Asa ca s-a luat decizia retragerii binecuvantarii arhieresti. Tanarul, care provine dintr-o familie fara prea multe posibilitati, a mers in vacanta de Paste la Manastirea Calapodesti, unde, sustine el, staretul i-ar fi propus sa intretina relatii sexuale.

Studentul este convins ca refuzul sau i-ar fi atras razbunarea preotului. Tanarul a primit acum o hartie de la conducerea facultatii, prin care este anuntat ca i se retrage binecuvantarea arhiepiscopului Romanului si Bacaului, si prin urmare a fost exmatriculat.

"-De mai multe ori s-a intamplat?

Citește și
Confidentul lui Putin spune că Ungaria va lua Transilvania, dacă Trump câștigă alegerile în SUA

-De foarte multe ori, dar ma faceam ca nu imi dau seama. Am crezut ca este doar o ispita canonica, conform regulilor monahale.

-Te-a amenintat ca te va da afara?

-Parintele m-a amenintat, dar nu am crezut in amenintarile sale", spune Cristi Calin.

Reprezentantii bisericii sustin ca acuzatiile sunt nefondate si in plus fostul student a avut un comportament deplasat.

"Din nefericire, acest tanar a demonstrat cat a stat la manastire un comportament neadecvat si impropriu. A adus mai multe calomnii la adresa preotilor si drept urmare s-a desfasurat o ancheta in urma careia s-a hotarat retragerea binecuvantarii", precizeaza Constantin Gherasim, purtatorul de cuvant al Episcopiei Romanului si Bacaului.

Conducerea Facultatii de Teologie sustine ca tanarul isi va putea relua studiile doar daca va primi din nou binecuvantarea bisericii.

"Am primit hartie de instiintare ca i-a fost restras.

-S-a motivat in vreun fel ?

-Nu, nu doar pe motive de comportament, ceva de genul acesta, fara detalii, fara precizari", declara Emil Jurcan, decanul Facultatii de Teologie din Alba Iulia.

Tanarul a facut joi o plangere la episcopie in care explica acuzatiile pe care i le aduce preotului de la Manastirea Calapodesti, dar dupa numai 24 de ore si-a retras-o.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Declarația momentului: ”Simona Halep rămâne suspendată pentru dopaj!”
NEWS ALERT Declarația momentului: ”Simona Halep rămâne suspendată pentru dopaj!”
Citește și...
"Fiica unui profesor m-a dezvirginat". Ce i s-a intamplat studentului dupa ce a spus asta

Un fost student la Colegiul Vassar, din statul New York, care sustine ca a fost dezvirginat de fiica unui profesor, a fost exmatriculat, dupa ce aceasta le-a spus colegilor ca a fost, de fapt, violata.

Recomandări
VIDEO. Joe Biden i-a mulțumit lui Klaus Iohannis la Casa Albă: ”Ați depășit orice așteptări”
VIDEO. Joe Biden i-a mulțumit lui Klaus Iohannis la Casa Albă: ”Ați depășit orice așteptări”

Președintele Klaus Iohannis a fost primit la Casa Albă de președintele american, Joe Biden, într-o vizită care marchează 20 de ani de când România a aderat la NATO.  

Ce jura Putin la învestirea sa ca președinte, în 2000. A promis să „păstreze și să dezvolte democrația”
Ce jura Putin la învestirea sa ca președinte, în 2000. A promis să „păstreze și să dezvolte democrația”

Vladimir Putin a depus jurământul ca președinte al Federației Ruse. Și-a început, astfel, cel de al cincilea mandat, într-un moment în care pare tot mai sigur de victoria de pe frontul din Ucraina.

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre candidatura sa la NATO: Am decis să continuăm dialogul
Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre candidatura sa la NATO: Am decis să continuăm dialogul

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că a abordat, în cadrul întrevederii avute la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden, şi subiectul candidaturii sale la şefia Alianţei Nord-Atlantice.