Exercițiul ”Seism 2018”. Tabără de sinistrați pe Arena Națională cu 10.000 de paturi de campanie

Ultimul update: Duminica 14 Octombrie 2018 23:17
Data publicarii: Duminica 14 Octombrie 2018 23:04
Categorie: Actualitate
Seism 2018

În noaptea de duminică spre luni se vor instala 10.000 de paturi de campanie şi saci de dormit pe Arena Naţională, peste cinci sute de angajaţi ai municipalităţii fiind implicaţi în organizarea taberei pentru sinistraţi.

 

Primăria Capitalei participă la exerciţiul de organizare a taberei de sinistraţi de pe Arena Naţională cu peste 500 de angajaţi şi 72 de utilaje, iar alte 600 de persoane sunt implicate pe bază de voluntariat, prin Compania Municipală de Protecţie Civilă şi Voluntariat şi primăriile de sector.

"Conform scenariului, astăzi la ora 14,00 s-a produs o replică de 5,8 grade la cutremurul din ziua precedentă şi a fost organizată tabăra pentru sinistraţi la Arena Naţională, cu capacitate totală de 20.600 de persoane care pot fi adăpostite: 20.000 în interiorul stadionului, 600 în exteriorul Arenei. Un număr de 10.000 de paturi de campanie şi saci de dormit se instalează în această noapte, operaţiunea a început deja. Primăria Capitalei participă la exerciţiul de organizare a taberei de sinistraţi de pe Arena Naţională, în total, cu peste 500 de angajaţi, 72 de utilaje (10 nacele, 5 autoutilitare, 53 de autospeciale, 3 moto, 1 ATV) şi cu 47 alte tipuri de echipamente (generatoare, proiectoare etc)", informează PMB, prin intermediul unui comunicat.

Reprezentanţi Primăriei sunt implicaţi şi în a ţine evidenţa persoanelor care intră în tabără. De asemenea, este asigurată o morgă mobilă, personal pentru ordine şi disciplină, consiliere psihologică şi echipe ASSMB de personal medical din cabinetele şcolare (4 medici şi 8 asistenţi).

Echipele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB) sunt pregătite să distribuie 500 de sticle cu apă şi 500 de sandwich-uri pentru sinistraţi. Tot prin personalul DGASMB pot fi asigurate şi 1.000 de porţii de hrană pentru sinistraţi, zilnic, în cele patru cantine sociale din Capitală, se menţionează în comunicat.

De asemenea, la cele 20 de containere de prim-ajutor ale PMB instalate în Capitală în cadrul exerciţiului, au fost prezenţi duminică 12 medici, 17 asistente şi 22 personal administrativ, care au pus la dispoziţie truse de prim-ajutor, paturi pentru consultaţie şi apă. De asemenea, până la ora 19,30, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti a inventariat în unităţile sale: 795 de paturi medicale pentru adulţi, plus alte 119 care pot fi eliberate la nevoie şi 32 pentru copii, 412 paturi de chirurgie, plus încă 126 la nevoie, 65 de ventilatoare ATI, 93 de paturi monitorizare terapie acută.

Pentru evacuarea persoanelor din zece zone ale Bucureştiului şi transportul acestora spre taberele de sinistraţi, Societatea de Transport Bucureşti a pus la dispoziţie 270 de autobuze.

Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti a fost implicată, pe tot parcursul zilei de duminică, în acţiuni de depistare şi salvare a persoanelor prinse sub dărâmături, în cadrul exerciţiului.

Alături de echipele de salvatori, câteva sute de poliţişti au acţionat în mai multe zone din Capitală, cele mai importante fiind Şoseaua Colentina, Centrul Istoric, Fabrica de Bere Rahova, Calea Şerban Vodă. Conform scenariului, în aceste zone fuseseră înregistrate cazurile cele mai grave - clădiri prăbuşite, persoane prinse sub dărâmături -, iar echipele Poliţiei Locale au participat la depistarea şi identificarea victimelor şi la restricţionarea accesului în clădirile afectate de seism. Totodată, au fost luate măsuri de ordine şi linişte publică în sectoarele Capitalei, au fost instalate dispozitive de pază a bunurilor aflate în unele imobilele afectate de seism, au fost verificate imobile, în special în zona Centrului Istoric, pentru depistarea celor cu risc.

Efectivele Poliţiei Locale Bucureşti au transportat materiale logistice către taberele de sinistraţi şi au facilitat deplasarea camioanelor Ministerului de Interne care transportau aproximativ 250 de paturi, saltele şi saci de dormit pentru amenajarea unui spaţiu de campare a sinistraţilor. 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Seism 2018 Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Cea mai mare problemă descoperită de Raed Arafat la exercițiul Seism 2018
Cea mai mare problemă descoperită de Raed Arafat la exercițiul Seism 2018
Exerciţiul naţional Seism 2018, ziua a doua. Replică de 5,8 grade a primului cutremur
Exerciţiul naţional Seism 2018, ziua a doua. Replică de 5,8 grade a primului cutremur
VIDEO PROTVPLUS.RO
ro-alert, testare, sistem de avertizare a populatiei,
Sistemul RO-Alert, folosit pentru prima dată în cazul unui dezastru real. Ce mesaj a trimis IGSU
Incendiu uriaş în Târgovişte. Pompierii au cerut ajutor de la Bucureşti
Ce se va construi în locul celebrului Magazin București. Lucrarea va costa 6 milioane €
Cât au plătit cei 15000 de cetățeni moldoveni pentru a primi viză de flotant la 3 adrese din București
Ținuta purtată de Carmen Iohannis la ziua prințului Charles. Cât a costat rochia
Un inspector Antidrog a sărit pe geam în timp ce era audiat pentru un furt
militari romani
Eroii Armatei Române, lăsaţi fără pensii. "Ne-au dat afară fără nimic"
Gest disperat al unui şofer de troleibuz, exasperat de gropile din Târgu Jiu
Mecanic de locomotivă devenit erou. Ce a făcut când 2 urși au apărut în fața trenului
Un fotograf din Timișoara chema minore la petreceri în casa sa, apoi le droga. Cum s-a aflat totul
Avertisment înainte de Black Friday 2018. La ce trebuie să fie atenți cei care vor să beneficieze de reduceri
Situaţie halucinantă în judeţul Dâmboviţa. Localitatea care nu are nicio trecere de pietoni