Zeci de sirieni s-au adunat joi in fata unei cladiri din sectorul 2, hotarati sa opreasca o evacuare silita, pe care o considera abuziva.

Imobilul este revendicat de presedintele "Asociatiei Ligii arabilor sirieni din Romania", sef pe care primii nu il recunosc. Mai multe echipaje ale jandarmeriei au fost chemate sa intervina.

 

Samanta de scandal dintre acesti sirieni stabiliti aici pleaca de la o cladire situata in sectorul 2 al Capitalei. Desi toti recunosc ca se folosesc de imobil ca sa ajute refugiati, cand vine vorba despre cine e proprietar, se impart in doua tabere.

Noul proprietar: "Nu e niciun conflict, sunt niste persoane care au ocupat abuziv."

Cei care se opun evacuarii sustin ca fac parte din Liga Arabilor sirieni si ca au cumparat imobilul din cotizatii inca din 1993. Au trait in pace pana anul trecut, cand la sefia ligii a ajuns un presedinte pe care unii nu il recunosc.

Badea Catalin, executor judecatoresc: "Exista un proces verbal care atesta acest lucru, necontestat din iunie 2015."

Ramadan Faysal: "Au facut o adunare fara sa ne anunte, au votat un comitet nou si acum au venit sa ne evacueze de aici."

Dupa mai multe ore de tratative, executorul judecatoresc a pus in aplicare sentinta, spre nemultumirea celor prezenti care se tem ca imobilul va fi scos imediat la vanzare.