Etnobotanicele l-au bagat in mormant. Un tanar, gasit mort in apartament

Ultima actualizare: 07-10-2012 19:35

La 29 de ani, inima unui tanar din Suceava s-a oprit, iar anchetorii sunt gata sa-l puna pe lista victimelor facute de etnobotanice.

Asta pentru ca in locuinta lui au gasit sute de pliculete, pline cu aceste substante foarte periculoase. Au banuiala ca le vindea "la negru", dar le si consuma.

Voluntarii organizatiilor non-guvernamentale au numarat anul trecut 30 de morti si 3.000 de oameni ajunsi la camera de garda, victime ale acestor ierburi otravite.

Tanarul a fost gasit fara suflare de mama sa. Disperata, femeia a sunat dupa ajutor, insa fiul ei de 28 de ani nu mai respira.

De cum au ajuns, criminalistii au conturat ipoteza mortii. 400 de pliculete cu etnobotanice erau imprastiate in toata casa.

Medicii legisti le-au confirmat banuielile: o supradoza de substante periculoase i-a provocat moartea.

Pe langa faptul ca era consumator de etnobotanice, anchetatorii sunt convinsi ca era si traficant, dovada numarul mare de
pliculete de etnobotanice. In plus, au aflat ca tanarul a lucrat intr-un magazin de vise.

Cum primaria din Suceava a decis inchiderea acestor puncte comerciale, el a ramas somer, insa a continuat sa vanda etnobotanice pe cont propriu.

Anchetatorii nu stiu ce fel de subtante se aflau in pliculelete cu etnobotancie gasite in casa tanarului. In momentul de fata, in Romania sunt ilegale 43 de substante, in timp ce pe piata exista peste 1000.

Senatul a adoptat un proiect prin care sunt interzise toate substantele care intra in componenta etnobotanicelor. Daca va trece si de Camera Deputatilor aceste ierburi otravite vor putea fi scoase in afara legii.

Cum a fost capturat Osama. Vezi "arma" secreta a soldatilor SEAL

Mesaje de dincolo. A postat pe blogul sau la o zi dupa ce a murit

A ajuns erou gratie unui video postat pe Youtube. Vezi de ce
autor: Pro TV | acum 11 ore 20 minute

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO