Escrocherii cibernetice, similare cu "Metoda Accidentul", în România. Cum funcționează


Ultimul update: Marti 05 Februarie 2019 20:05
Data publicarii: Marti 05 Februarie 2019 13:12
Categorie: Stiri actuale

Mare atenţie dacă primiţi apeluri telefonice sau mesaje suspecte pe calculator.

Poliţia Română trage un semnal de alarmă privind un val de escrocherii cibernetice internaţionale, asemănător cu "Metoda Accidentul", care a ajuns şi în România.

Vizate sunt persoanele în vârstă, care încă utilizează telefonul fix, dar folosesc şi un computer. Escrocii le conving pe victime să acceseze anumite aplicaţii şi să aibă astfel acces la datele lor bancare.

Sunt mai multe modalități pe care le folosesc escrocii. Una din ele este prin telefonul fix. Mai multe persoane au reclamat că au fost sunate de indivizi care se recomandau drept specialiști de la Microsoft, care îi anunțau că laptopul sau calculatorul a fost atacat de hackeri și riscă să își piardă toate documentele stocate.

Speriați, oamenii au acceptat să fie ajutați și așa au ajuns să instaleze în calculatoare programe prin care le-au dat accesul la datele lor escrocilor.

Aproximativ 7.000 de cazuri de acest fel au fost înregistrate în țări din Europa. La noi, acest gen de infracțiune este abia la început: până acum, doar 7 români au făcut sesizări în acest sens.

Două din aceste persoane au pierdut bani, una 10.000 de lei, iar a doua - 3.000 de lei.

Polițiștii recomandă tuturor să nu răspundă unor solicitări de acest gen și să anunțe autoritățile dacă semnalizează ceva suspect.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Metoda ”accidentul”. Bătrân, salvat de bancomat, care l-a lăsat să retragă doar 2.000 lei
Fostă învățătoare, lăsată fără 3.000 de euro. Cum au păcălit-o hoții să nu-și sune fiul
VIDEO PROTVPLUS.RO